На Житомирщині ситуація з весняним водопіллям стабілізується.

На Житомирщині ситуація з весняним водопіллям стабілізується.

20.04.13 17:10 0 919
На території України відмічається стабілізація гідрологічної ситуації. Вода у річках більшості областей іде на спад. Про це повідомив Микола Кульбіда під час брифінгу.

«Сформувався максимальний рівень весняного водопілля на всій протяжності Прип’яті. спостерігаємо або стабілізацію, або тенденцію до зменшення рівнів води у річках Волинської області. Але все одно зберігається затоплення заплав значним водним шаром і перевищення небезпечних відміток у Любешівському районі краю. Аналогічна ситуація склалася на річках Рівненської, Житомирської та Київської областей. Тут намітилася чітка тенденція до зниження рівнів», – наголосив директор Гідрометеорологічного центру.

Слід відзначити, що на території Львівщини рівні води у річках вже опустилися нижче небезпечних відміток і тенденція до зниження продовжується. Стабілізувалася й гідрологічна ситуація на Карпатських водоймах, де станом на вода практично скрізь знаходиться в межах русла. Виняток становить р. Латориця біля Чопа, де вода ще перебуває на міждамбовому просторі. Покращилася гідрологічна картина біля м. Бучач у Тернопільській області. Тут рівень води також пішов на спад.

Водночас, поступово погіршується ситуація із небезпечними відмітками на Чернігівщині. На Десні біля м. Новгород-Сіверського вже третій день утримується перевищення небезпечних відміток, і рівні води продовжують зростати. Поки що ці рівні не загрожують значними наслідками. Аналогічна ситуація склалася біля м. Щорса. Подекуди тут відбувається перелив води через автошляхи, що призводить до порушення сполучення між населеними пунктами.

Рівень у Дніпрі біля Києва на 08:00 становив 570 см вище умовного нуля, що становить норму для цього періоду. Температура води у водоймі +4,8 С.

За попередженням Гідрометцентру, зараз утримується лавинна небезпека у високогір’ї Карпат у межах Закарпатської та Івано-Франківської областей. У районі м. Вилкове на Дунаї рівень води на перевищує небезпечну відмітку на 12 см. Це пов’язано з високою водністю та нагінними вітрами північно-східного напрямку, хоча їх сила наразі значно зменшилася. Пориви вітру в Криму становлять 5-8 м/с.

До кінця тижня на території України інтенсивних дощів, які впливали б на гідрологічну ситуацію, не очікується. Опади короткочасного характеру, місцями з грозами, пройдуть у прикарпатських, центральних, південних і східних областях. До 22 квітня у більшості регіонів утримається високий температурний режим (+20…+25 С). Дещо прохолодніше буде на узбережжі Чорного та Азовського морів. Починаючи з 22 квітня, на всій території України очікується похолодання до +11…+16 С, а з 24-го температура знову підвищиться.

«Тож на найближчі дні у погодній та гідрологічній ситуаціях значних негативних зрушень не очікується», – підсумував Микола Кульбіда.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині пенсії ...
Наступна новина: Чернівці: План виконання ...

КОМЕНТАРІ