На Тернопільщині розроблено заходи з ліквідації наслідків зсуву в с.Добриводи та недопущення подальшого виникнення зсувних процесів

На Тернопільщині розроблено заходи з ліквідації наслідків зсуву в с.Добриводи та недопущення подальшого виникнення зсувних процесів

20.04.13 16:47 0 1050
Про ситуацію що склалася внаслідок зсуву ґрунту в с.Добриводи Збаразького району йшлося під час наради, яку провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Головач.

В обговоренні взяли участь голова Збаразької районної державної адміністрації Руслан Комар-Чорний, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справі захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Василь Майка, Добривідський сільський голова Роман Модний, провідний геолог Геоінформ України Василь Кітура та інші.

Підбиваючи підсумки наради, Микола Головач дав ряд доручень для попередження надзвичайних ситуацій та недопущення нещасних випадків. Зокрема, Галицький інститут інженерно-технічних розвідувань має терміново провести обстеження тіла зсуву та до 23 квітня 2013 року надати пропозиції щодо проведення заходів з його ліквідації.

Також, відповідно до обласної програми вивчення розповсюджень зсувних процесів, необхідно провести моніторинг даних явищ на території Збаразького району і зокрема в селі Добриводи.

Збаразькій районній державній адміністрації та Добривідській сільській раді доручено замовити виготовлення проектно-кошторисної документації у спеціалізованій проектній організації, укласти угоду на виконання робіт з ліквідації зсуву і організувати проведення постійного моніторингу за розвитком зсуву.

Необхідно також спільно з Державтоінспекцією обмежити рух великовагового та пасажирського автотранспорту на пошкодженій ділянці дороги, не допускати перевезень людей в автобусах через небезпечну ділянку.

Відповідно, службі автомобільних доріг в області доручено виконати роботи з розширення проїжджої частини на пошкодженій ділянці дороги, облаштувавши тимчасову смугу руху з протилежного боку від зсуву.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині на ...

КОМЕНТАРІ