Олексій Кайда: "Обвал банківської системи та збільшення державного боргу – прогнозований результат "вексельної реформи"

Олексій Кайда: "Обвал банківської системи та збільшення державного боргу – прогнозований результат "вексельної реформи"

20.04.13 19:06 0 986
Провладна більшість поспіхом проголосувала за проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури стосовно фінансових векселів". "В результаті таких поспішних дій може обвалитися державна банківська система та збільшитися державний борг". Про це зазначив перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності свободівець Олексій Кайда під час обговорення вищезазначеного законопроекту.

Олексій Кайда наголосив, що законопроект не можна було ухвалювати, бо, по-перше, він не відповідає вимогам пункту 1 ч. 2 ст. 92 Конституції України, згідно з яким виключно законами України, а не розпорядженнями Кабінету Міністрів України встановлюється порядок випуску та обігу державних цінних паперів, їх види і типи. По-друге, згідно пункту 3 ст. 41, якою доповнюється закон України "Про обіг векселів в Україні", фінансовими казначейськими векселями оформлюється заборгованість державного бюджету України з відшкодування податку на додану вартість, а не будь-яка його заборгованість, як це передбачено у проекті. По-третє, згідно пункту 4 ст.8 та ст. 17 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", передбачається, що правочини щодо цінних паперів мають здійснюватися за участю або посередництвом торговця цінними паперами.

"Надмірне використання таких векселів може призвести до недоотримання встановленого в ст.7 Бюджетного кодексу України принципу збалансованості Державного бюджету України, за яким повноваження на здійснення витрат бюджету мають відповідати обсягу надходжень бюджету на відповідний бюджетний період", – зазначив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Збірна України (U-18) ...
Наступна новина: Львівщина: «Ми повинні ...

КОМЕНТАРІ