На Тернопільщині збережемо Святині від вогню

На Тернопільщині збережемо Святині від вогню

20.04.13 18:20 0 935
Напередодні Світлого свята Христового Воскресіння та відповідно до вказівки Державної служби України з надзвичайних ситуацій «Про перевірки стану протипожежного захисту культових споруд під час відзначення Великодня» та з метою своєчасного вжиття організаційних та практичних заходів, направлених на забезпечення пожежної безпеки під час підготовки і проведення святкувань фахівцями у сфері пожежної та техногенної безпеки проводяться протипожежні перевірки об'єктів.

В першу чергу інспекторський склад звертає увагу на наявність первинних засобів пожежогасіння, стан евакуаційних виходів, та слідкує щоб електромережа знаходилась в справному стані. Також провели інструктажі з церковнослужителями щодо протипожежного стану храмів, а з прихожанами – бесіди на тему дотримання правил безпеки в побуті.

Загалом перевірки показують, що нажаль на Тернопільщині не у всіх храмах дотримуються вимог протипожежної безпеки, зокрема: не всі церви у відповідності до норм забезпечені первинними засобами пожежогасіння, приміщення церков загальна площа яких перевищує 300м2, або з площею молитовного залу понад 100м2 не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу з виводом сигналу на пульт пожежного спостерігання, на окремих спорудах відсутній справний блискавкозахист, дерев’яні конструкції не оброблені вогнезахисними сумішами тощо.

Про те слід відмітити, що протягом 2010-2012 років приміщення церкви Непорочного зачаття Пречистої Діви Марії в с. Буцнів Тернопільського району, церкви Святого Івана Богослова на проспекті Злуки та каплиці по вул. Довженка, 9а що в м. Тернополі обладнані системами автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу з виводом сигналу на пульт пожежного спостерігання.

Проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій у церкві Святого Архистратига Михаїла в с. Колодно Збаразького району, церкві Святого Дмитра в с. Хомівка Зборівського району, церкві Святого Різдва Пресвятої Богородиці в с. Супранівка Підволочиського району, церкві Пресвятої Євхаристії Марійського духовного центу в с. Зарваниця Теребовлянського району та церкві Святого Архистратига Михаїла по вул. 15 квітня що в обласному центрі.

Церква Святого Йосафата в м. Тернополі не лише обладнана системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу з виводом сигналу на пульт пожежного спостерігання, там також, проведено вогнезахисне обробляння металевих та дерев’яних конструкцій.

Загалом під час Великодніх свят 2013 року на Тернопільщині відбуватимуться богослужіння у більш як 1300 храмах. Звершуючи святкові служби, священики та прихожани використовуватимуть кадильне вугілля та свічки. Застосування відкритого вогню вимагатиме від них особливої пильності, відтак нагадування про ретельне дотримання правил пожежної безпеки є актуальним. Краяни зобов’язані засвоїти уроки гіркого досвіду: лише у 2012 році в області горіли три церкви. Тільки завдяки вправним діям рятувальників та населення вдалося уникнути загибелі людей та не допустити розповсюдження пожеж на сусідні будівлі.

У період святкування Великодня фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Тернопільській області перейдуть на посилений варіант несення служби щоб забезпечити безпеку релігійних дійств. Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій області переконане, що лише завдяки спільним зусиллям свята пройдуть без надзвичайних пригод. Пам’ятайте, що лише разом нам вдасться врятувати від руйнівної сили вогню велику культурну та історичну спадщину наших предків, якою являються Божі храми.

Заступник начальника Управління з організації запобігання

надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту

Управління Державної служби України

з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області

Борис Береза
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Львівщині у дворику ...

КОМЕНТАРІ