На Хмельниччині ветерани подякували владі за допомогу та співпрацю

На Хмельниччині ветерани подякували владі за допомогу та співпрацю

20.04.13 12:17 0 1019
18 квітня до Хмельницького з’їхались представники первинних ветеранських організацій області. Поважних за віком та все ще сповнених кипучої енергії подолян у залі Будинку освіти зібрав ІV пленум обласної Ради Організації ветеранів України. Гостями заходу були керівники окремих департаментів та управлінь облдержадміністрації: директор Департаменту охорони здоров’я Н.Свестун, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю В.Моісеєнко, начальник управління у справах інвалідів Департаменту соціального захисту населення І.Гловацький, начальник управління професійної освіти та ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки, молоді та спорту А.Харчук. Окрім того, у пленумі взяли участь представники обласної ради, Пенсійного фонду України в області, окремих обласних благодійних фондів.

На Хмельниччині нараховується 915 первинних організацій, що об’єднують близько 340 тисяч ветеранів. Усі вони займають активну громадську позицію та неабияк вболівають за соціально-економічний розвиток нашої держави, виховання підростаючого покоління, сприяють налагодженню суспільного консенсусу. Про забезпечення подальшого вдосконалення та активізацію роботи первинних ветеранських організацій йшлося і на цьому зібранні. Ветерани ділились досвідом та обговорювали спільні здобутки. Для усіх стало приємним повідомлення про те, що у 2012 році член ветеранської організації Г.Гузаїров (с. Голосків Летичівського району) удостоєний звання «Заслуженого працівника соціальної сфери України».

Також учасники зібрання обговорили заходи, що плануються та вже проходять на Хмельниччині з нагоди цьогорічної, 68-ї річниці Великої Перемоги, а також прийдешньої 70-ї, ювілейної. Це проведення обласної історико-документальної пересувної виставки «Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни (1941-1945 рр.)», яка вже крокує районами області та завершиться 4 квітня наступного року у с. Жванець Кам’янець-Подільського району. Це Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України», що стартуватиме на Хмельниччині у Полонному 9 січня 2014 року та стане символічним відтворенням напряму руху військ, що визволяли територію нашої області у роки Великої Вітчизняної війни. Це і проголошення 2015 року Роком ветерана та спрямування багатьох зусиль на забезпечення добробуту кожного представника ветеранської організації. Це багато інших важливих справ та малих ветеранських проблем, за сприяння у вирішенні яких ветерани щиро дякували представникам влади.

Важливим було спільне рішення первинних ветеранських організацій звернутися до опозиційних сил області та України в цілому не ганьбити своїми діями честь ветеранів Великої Вітчизняної війни, не руйнувати мир і спокій, здобутий ними у жорстокій боротьбі, а також відновити роботу Верховної Ради України та мирним шляхом створювати належні умови життя українських громадян.

У ході пленуму відбулося урочисте вручення вищої нагороди Ради Організації ветеранів України - чотирьох відзнак «Почесний ветеран України», а також почесної грамоти обласної державної адміністрації найбільш активним та дієвим представникам первинних ветеранських організацій.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: пенсійний фонд в ...

КОМЕНТАРІ