Суд у Білорусі визнав екстремістським фотоальбом про життя у країні

Суд у Білорусі визнав екстремістським фотоальбом про життя у країні

20.04.13 14:53 0 893
Суд Ошмянського району Білорусі визнав у четвер екстремістським фотоальбом «Прес-фото Білорусі-2011», задовольнивши тим самим подання Комітету державної безпеки країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На початку місяця призначена владою експертиза теж визнала цей альбом екстремістським.

Як мовилося в поданні КДБ, фотоальбом містить «свідомо спотворені вигадки про життєдіяльність Республіки Білорусь, що не відповідають дійсності і принижують національну честь і гідність громадян Республіки Білорусь». Водночас, відповідно до закону «Про протидію екстремізмові», екстремістською є діяльність громадян на скоєння дій, що спрямовані на приниження національної честі і гідності.

Примірники альбому з матеріалами конкурсу «Прес-фото Білорусі-2011» вилучили на експертизу наприкінці минулого року на білоруському кордоні, коли організатори в’їжджали до країни приватним автом, повертаючись із виставок цих фото за кордоном.

На думку коментаторів, причиною такої кваліфікації могло стати те, що фото з альбому, зроблені протягом 2010 року, показують, серед іншого, події грудня того року, коли в Білорусі відбулися масові протести проти президента Олександра Лукашенка і їхнє придушення. Зокрема, фотограф Сергій Гудзілін, який став переможцем цього конкурсу, казав Радіо Свобода, що, оскільки на знімках показане реальне життя, то екстремістською визнали й саму білоруську дійсність, зафіксовану на цих фото.

Тим часом організатори щорічного конкурсу «Прес-фото Білорусі» готуються проводити конкурс за 2012 рік.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ