На Рівненщині на реалізацію власних проектів молодь отримала майже 18 тисяч гривень

На Рівненщині на реалізацію власних проектів молодь отримала майже 18 тисяч гривень

20.04.13 17:44 0 905
Цьогоріч гранти голови облдержадміністрації та голови обласної ради одержали троє молодих людей. На їх реалізацію автори з обласного бюджету отримали від 7 до 4,7 тисячі гривень. Так, соціальний проект Юлії Ковальчук передбачає створення аудіокниги для людей із вадами зору. На це авторку надихнула повість «Пиво з абрикосів» рівненського письменника Олександра Євтушка, який і сам є людиною із обмеженими можливостями. Цей аудіозапис буде доступним усім бажаючим, адже її розмістять на сайті обласної універсальної наукової бібліотеки. Підтримала влада Рівненщини також творчу ідею заступника директора обласного театру ляльок Романа Микитюка. Він має намір навчати школярів Рівненщини різним видам театральної майстерності. Це стане можливим завдяки створенні студії «Маленький лялькар». Серед авторів проектів, котрі виграли грант, є і студентка Львівської музичної академії Ганна Шпилевська. Вона підготувала збірку власних прозових творів «Симфонія хаосу».

Свідоцтва на отримання грантів вручили голова облдержадміністрації Василь Берташ та голова облради Юрій Кічатий. Василь Берташ подякував молодим людям за ентузіазм та активну працю, а також пообіцяв і надалі підтримувати талановитих краян у втіленні їх творчих ідей.

Тим часом 15 фахівцям галузі культури та мистецтва, надали стипендії голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради. Таким чином щомісяця упродовж року вони додатково отримуватимуть по 200 гривень.

Загалом такі стипендії і гранти жителям області надають уже 10 років. За цей час молодь реалізувала сім десятків проектів, а 228 працівників культури отримали стипендії.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ