На Львівщині дитячий будинок сімейного типу в с.Домажир Яворівського району відкриють до 24 серпня, – В.Шемчук

На Львівщині дитячий будинок сімейного типу в с.Домажир Яворівського району відкриють до 24 серпня, – В.Шемчук

21.04.13 14:28 0 957
19 квітня, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук взяв участь в урочистому посвяченні фундаменту під будівництво дитячого будинку сімейного типу в с. Домажир Яворівського району, кошти на спорудження якого були зібрані впродовж благодійного марафону «Подаруймо дитині родину». Зазначимо, що цей ДБСТ зводитиметься відповідно до розробленого облдержадміністрацією типового проекту, за основу якого взято технологію каркасного дерев’яного будинку. Його введення в експлуатацію заплановано на 1 червня 2013 року.

У зверненні до учасників урочистостей керівник Львівщини зазначив: «шня подія є прикладом того, куди повинні використовуватись кошти, зібрані громадою Львівщини та за допомогою благочинців. Це також є зразком активної участі селищних та сільських рад у сприянні будівництву дитячих будинків сімейного типу на виконання Нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України»

Віктор Шемчук розповів, що завдяки тим коштам, які були зібрані під час благодійного марафону (1млн. 300 тис. грн.), а також коштам, які передбачені в обласному бюджеті (5 млн.грн.), у 2013 році буде відкрито 11 дитячих будинків сімейного типу. Окрім цього, він також додав, що ще три таких об’єкти планується спорудити в цьому році за рахунок благочинців та меценатів.

«Ми маємо хороший старт і впевнений, що до 24 серпня дитячий будинок у селі Домажир вже функціонуватиме. Проте головне не початок будівництва, не його завершення, а той сімейний дух, котрий пануватиме у цьому будинку, та в якому виховуватимуться діти. Я переконаний, що це лише початок вагомої роботи. Адже у цьому році ми плануємо перевести близько 200 дітей зі шкіл-інтернатів у дитячі будинки сімейного типу. Ми ставимо таку мету, щоб до початку 2015 року усі діти-сироти, діти, позбавлених батьківського піклування, котрі потребують влаштування до сімейних форм виховання, знайшли свої сім’ї», – зазначив під час спілкування з пресою очільник Львівщини.

Довідка:

Упродовж 2012 року у Львівській області в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано 42 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. У поточному році вже 14 дітей знайшли свою домівку в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Загалом на в області у 93 прийомних сім’ях та 23 дитячих будинках сімейного типу виховується 293 дитини.

Проте ще 350 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування потребують влаштування до сімейних форм виховання.

Варто зазначити, що обласною державною адміністрацією розроблено типовий проект будинку сімейного типу, за основу якого взято технологію каркасного дерев’яного будинку з SIP-панелей (Виробник БК «Сервус», м. Дрогобич):

- загальна площа – 224,4 м2;

- будинок розрахований на проживання сім’ї з 12-ти чоловік;

- вартість – 1 000 000 грн;

- благоустрій та огорожа ділянки – 100 000 грн;

- вартість проектно-кошторисної та землевпорядної документації, геодезичного та геологічного вишукування – 20 000 грн.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На ім’я голови обласної ...
Наступна новина: А.Садовий про розвиток ...

КОМЕНТАРІ