Івано-Франківщина: напередодні Великодніх свят фахівці Управління ДСНС в області провели перевірки культових споруд та храмів

Івано-Франківщина: напередодні Великодніх свят фахівці Управління ДСНС в області провели перевірки культових споруд та храмів

21.04.13 09:24 0 923
Незабаром Великдень. У храмах проводитимуться численні богослужіння, адже кожен вірний християнин у ці дні навідається до церкви. Потрібно заздалегідь подбати про протипожежний стан таких будівель.

Як свідчить статистика, в основному культові заклади горять під час вихідних днів та великих релігійних свят. У випадках таких пожеж йдеться не лише про безпеку церковного майна, номінальна вартість якого обчислюється чималими сумами, а й про історичну втрату, адже багато прикарпатських храмів є пам’ятками архітектури.

Саме тому напередодні Великодня усі культові споруди Прикарпаття перевірялися фахівцями Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в області. А оскільки основними причинами виникнення пожеж в культових спорудах є порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації освітлювальних електромереж та необережне поводження з відкритим вогнем вірян, особлива увага під час перевірок зверталася на ці проблеми.

Перевірки засвідчили, що настоятелі та церковні уряди здебільшого дотримуються законодавства з питань пожежної безпеки.

«У нашому Архікатедральному соборі Вознесіння Христового питання безпеки завжди є на першому місці, - розповідає адміністратор парафії Катедрального собору Святого Воскресіння Протопресвітер Центрального протопресвітеріату Івано-Франківської єпархії УГКЦ о. Юрій Новицький. - Після кожної літургії ми повідомляємо людей про правила поведінки у храмі. Кожного року ми перевіряємо вогнегасники. Якщо виходить термін їх використання, то веземо для перезаряджання».

Щоб світлі великодні свята пройшли без прикрих випадків, фахівці Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в області радять настоятелям храмів подбати про заміну старої електромережі, придбати чи перезарядити вогнегасники, направити на навчання з питань пожежної безпеки відповідальних осіб та ретельно виконувати інші заходи, запропоновані відповідними приписами.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині відбулася ...

КОМЕНТАРІ