В облдержадміністрації обговорили питання стану безпеки перевезень на Львівщині

В облдержадміністрації обговорили питання стану безпеки перевезень на Львівщині

21.04.13 16:18 0 812
19 квітня заступник голови Львіської облдержадміністрації Сергій Василенко провів нараду з питань стану безпеки перевезень пасажирів автомобільним транспортом загального користування, безпеки руху поїздів та щодо забезпечення обмеження руху великовагового транспорту.

Як повідомлялось під час наради, найбільше на безпеку перевезень автомобільним транспортом загального користування впливають технічний стан транспортного засобу, кваліфікація персоналу перевізника, створення умов для праці та відпочинку водіїв, стан залізничних переїздів та автомобільних доріг.

Додатково зазначимо, що пасажирські перевезення на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування здійснюють 85 перевізників, серед яких 12 колишні державні базові автопідприємства, 51 приватне підприємство та 22 приватних підприємці. Зазначені перевізники обслуговують 816 автобусних маршрутів, в тому числі 344 міжміських та 472 приміських маршрутів, на яких працює 1667 автобусів.

Заступник голови Львівської ОДА Сергій Василенко зазначив, що автомобільний перевізник, який став переможцем конкурсу несе відповідальність за обслуговування маршруту, в тому числі й за підбір та кваліфікацію персоналу, адже  порушення, яких допускають перевізники, безпосередньо впливають на безпеку перевезень автомобільним транспортом.

Також він наголосив на тому, що не менш важливим фактором, який впливає на безпеку перевезень є дотримання перевізниками схем руху та розкладів руху автобусів на маршрутах.

За результатами обговорення Сергій Василенко доручив відповідальним органам посилити контроль за дотриманням перевізниками схем та розкладів руху автобусів та звернути особливу увагу на відправлення перевізників із зупинок, передбачених дозвільними документами, а при їх виявлені ставити питання про позбавлення перевізника ліцензії.

«Львівська облдержадміністрація наполягає на відповідальному ставленні до обслуговування пасажирів, всі порушники будуть виявлені і покарані», – сказав С. Василенко.

Окрім того, на нараді звернули увагу й на те, що на території Львівської області є 5 необладнаних шлагбаумами залізничних переїзди, що також створює загрозу для безпеки перевезень. З ініціативи заступника голови ЛОДА було гостро піднято питання щодо термінового облаштування цих переїздів.

Також на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 07.07.2012                 № 28285/1/1-12 щодо забезпечення обмеження руху вантажних транспортних засобів, у період тривалої спекотної погоди та забезпечення безпеки дорожнього руху, обласна державна адміністрація, щорічно видає розпорядження про обмеження руху вантажних транспортних засобів загальною вагою понад 24 тони і навантаженням на вісь понад 7 тон при температурі повітря вище 28 градусів.

Сергій Василенко закликав всі контролюючі органи долучитись до таких профілактичних заходів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ