Михайло Вишиванюк: Поза увагою не повинен залишитися жоден ветеран війни

Михайло Вишиванюк: Поза увагою не повинен залишитися жоден ветеран війни

21.04.13 13:24 0 757
«На могилах не піаряться, на могилах моляться», - повторив голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк на засіданні колегії під час обговорення заходів з відзначення в області 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1945-1945 рр.

Відзначення Дня перемоги на Меморіальному кладовищі обласного центру, 9 травня, відбудеться панахида над могилами загиблих у роки Другої світової війни, без будь-яких виступів. Після панахиди в обласному муздрамтеатрі ім. Івана Франка відбудеться концерт.

Михайло Вишиванюк наголосив: «Поза увагою не повинен залишитися жоден ветеран, незалежно від національності, конфесії і під якими прапорами він воював, бо це були солдати війни і залишилось їх небагато».

Голова ОДА закликав керівників райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення, представників органів місцевого самоврядування та активістів громадських організацій «привести в порядок» усі захоронення в області, незалежно від часу давності і чиї солдати там поховані». Представники місцевої влади мають зустрітися з ветеранськими організаціями.

Водночас Михайло Вишиванюк закликав збирати інформацію про усі військові могили, в тому числі часів Першої світової війни. Серед них є і могили російських, австрійських, угорських, турецьких вояків. До 100-річчя Першої світової війни, яке відзначатимуть у 2014 році, всі могили мають бути впорядковані.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ