Михайло Вишиванюк: Ми повинні думати про диверсифікацію економіки, на     яку б не впливали жодні зовнішні чинники

Михайло Вишиванюк: Ми повинні думати про диверсифікацію економіки, на яку б не впливали жодні зовнішні чинники

21.04.13 18:15 0 1129
На розвиток Прикарпаття у 2012 році було спрямовано майже 5 млрд. грн. капітальних інвестицій, що на 14,2% більше від попереднього року. Про це на засіданні колегії облдержадміністрації повідомив заступник голови ОДА Ігор Зварич, доповідаючи з питання додаткових заходів з докорінного поліпшення інвестиційного клімату в області.

За його словами, найбільше інвестовано в промисловість (40% від загального обсягу) та будівництво. Іноземні інвестори вклали 50 млн. дол. США.

«Проводяться перемовини з представниками фірм та іноземних фінансових організацій щодо їх участі у спорудженні злітної смуги аеропорту в Івано-Франківську, автодороги на селище Верховина та на кордоні з Румунією, реалізації проектів сонячної енергетики, з виробництва біогазу, - зазначив Ігор Зварич. – Спільно з французькими компаніями готується до реалізації інвестиційно-іноваційний проект створення геліотепличного господарства, завершено підготовчі роботи з реалізації проекту виробництва електроенергії з фотосонячних генераторів у місті Надвірній, започатковано зв»язки з найбільшим виробником сільськогосподарської та комунальної техніки».

«Ми повинні спільно, разом думати над вирішенням питання про диверсифікацію економіки, яка може відбутися саме за рахунок залучення інвестицій, - наголосив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Це завдання із завдань і для голів райдержадміністрацій, і для голів міст. Ми повинні мати свою обласну економіку, стабільну економіку, на яку б не впливали жодні зовнішні чинники».

У переліку найбільш привабливих для залучення інвестицій галузей Михайло Вишиванюк виділив виробництво товарів народного споживання і туризм.

«У вересні проведемо французько-український бізнес-форум з розвитку туризму в Карпатському регіоні, - повідомив голова ОДА. – Потрібно готувати пропозиції, адже приїдуть представники потужних французьких фірм».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: До Державної служби України ...

КОМЕНТАРІ