На Буковині під час засідання Громадської ради обговорили стан дотримання прав людини в ОВС

На Буковині під час засідання Громадської ради обговорили стан дотримання прав людини в ОВС

21.04.13 10:15 0 1036
19 квітня 2013 року відбулося чергове засідання Громадської ради при УМВС України в Чернівецькій області з питань забезпечення прав людини в діяльності органів внутрішніх справ.

На порядок денний засідання були винесені ряд важливих питань щодо забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ. А саме:

- про внесення змін до складу Громадської ради;

- про проведену роботу Громадської ради з питань забезпечення прав людини в діяльності органів внутрішніх справ за 2012 рік;

- про погодження комплексного плану організаційно-практичних заходів діяльності міліції Буковини щодо недопущення недоліків у дотриманні прав людини на 2013 рік;

- про активізацію роботи постійно діючої мобільної групи з моніторингу дотримання прав людини та громадянина, а також поновлення складу мобільної групи тощо.

На засіданні окремими членами Громадської ради, зокрема віце-президентом Чернівецького міського благодійного фонду «Нова сімя» Аллою Шкрета та депутатом обласної ради Аурікою Божеску було ініційовано відновлення практики проведення тренінгів, семінарів та інших форм навчання для співробітників органів внутрішніх справ області з тематики дотримання прав людини та забезпечення прав національних меншин на теренах краю.

Також, під час зустрічі головний редактор газети «Свобода слова» Сергій Сулима вніс пропозицію про введення до складу постійно діючої мобільної групи Громадської ради представників засобів масової інформації.

Усі пропозиції були одноголосно підтримані всіма учасниками засідання.

У результаті заслуховування запланованих питань, обговорення та активної дискусії внесених пропозицій були прийняті ряд конструктивних та одноголосних рішень. Зокрема, вирішено:

- відновити практику проведення занять за участю представників громадських організацій та викладачів вищих навчальних закладів в системі службової підготовки працівників міліції області з тематики дотримання прав і свобод людини та належного забезпечення прав національних меншин;

- внести до складу постійно діючої мобільної групи з моніторингу дотримання прав і свобод людини головних редакторів газет «Свобода слова» Сергія Сулиму та «Час» Петра Кобевко;

- продовжити активну роботу щодо висвітлення діяльності Громадської ради в засобах масової інформації, на офіційних сайтах МВС та УМВС України в Чернівецькій області, тощо.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ