Луцьк: день цивільного захисту у загальноосвітніх навчальних закладах міста

Луцьк: день цивільного захисту у загальноосвітніх навчальних закладах міста

21.04.13 17:59 0 1130
Протягом року управління освіти Луцької міської ради, навчальні заклади продовжували роботу щодо розвитку і вдосконалення цивільного захисту. Знання, отримані учнями при вивченні навчальних програм з безпеки життєдіяльності та цивільного захисту населення, практично закріплювалися під час Дня цивільного захисту.

Напередодні у ЗОШ І-ІІІ ступенів № 23 був відзнятий фільм "День Цивільного захисту в школі". Ці матеріали використовувалися як навчально-методичні рекомендації з проведення Дня цивільного заходу в освітніх закладах.

Він відбувся у навчальних закладах міста 18 квітня 2013 року.

Практична спрямованість заходів, що проводились, викликали інтерес учнів, спонукали їх до поглиблення знань із цивільної оборони та здобуття практичних навичок захисту у надзвичайних ситуаціях.

До проведення Дня цивільного захисту залучалися керівний, викладацький та технічний персонал шкіл, особовий склад невоєнізованих формувань, учні 1-11 класів та методисти навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області.

У ЗОШ І-ІІІ ступенів № 16 завітали: помічник начальника управління МНС України у Вол. області – Нестеров В.А., фахівець по роботі із засобами масової інформації та громадськістю управління МНС України у Вол. області – Кравчук Б.Б., голова Волинської обласної організації добровільного пожежного товариства України – Загородній Г.І.

Гості школярам презентували відеофільм та розповіли про правила пожежної безпеки, порядок дій на випадок надзвичайних ситуацій та щодо виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів, продемонстрували пожежну техніку.

У ЗНЗ №№ 1, 2, 3, 4, 5, НРЦ, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 26, школа-інтернат, вечірня (змінна) школа були присутні працівники управління освіти Луцької міської ради.

Працівниками навчально-методичного центру (Богданович Л.М., Осипчук А.І., Надашкевич С.В., Коваль М.І., Мажар Г.О.) була надана методична допомога в організації та проведенні Дня цивільного захисту у ЗНЗ №№ 7, 10, 17, 18, 19. Були підготовлені цікаві бесіди для учнів, вікторини, конкурси, мультимедійні презентації, а також продемонстровані відеоматеріали на тематику БЖД.

У ході Дня цивільного захисту навчальними закладами були відпрацьовані наступні питання:

- дії за сигналом "Увага всім!";

- користування засобами індивідуального захисту і виготовлення найпростіших засобів захисту (ватно-марлевих пов'язок);

- організація роботи пунктів видачі засобів індивідуального захисту;

- дії при можливих аваріях, витіканні отруйних речовин, при виникненні пожежі, стихійного лиха;

- прийом контрольних нормативів з цивільного захисту і медико-санітарної підготовки.

З учнями початкової школи усіх шкіл проведено тематичні заняття класоводами.

У школах були організовані виставки засобів індивідуального захисту і приладів дозиметричного контролю, демонстрація кінофільмів про дії у випадках надзвичайних ситуацій.

У рекреаціях і фойє шкіл оформлено тематичні куточки "День ЦЗ".

Поряд з практичними заняттями було проведено:

- виставки малюнків, плакатів, стінних газет, інформаційних листків про наслідки катастроф, стихійних лих;

- спортивні змагання, конкурси, естафети по ЦЗ.

Бібліотекарями шкіл підготовлено тематичні виставки в бібліотеках шкіл по ЦЗ, МСП і ОБЖ.

У цілому День ЦЗ в усіх навчальних закладах пройшов організовано і на належному рівні. Завдання, які були заплановані, виконано.

Учні навчальних закладів засвоїли основи цивільного захисту, мають відповідні знання про способи захисту населення від наслідків аварій і стихійних лих та порядок оповіщення населення при виникненні надзвичайних ситуацій.

Підсумки Дня ЦЗ підбито на загальношкільних лінійках і зборах педколективів.

Штаби ЦЗ навчальних закладів підвели підсумки. Учні показали хороші знання, уміння і навички, чітко і грамотно діяли за сигналами ЦЗ.

Управління освіти міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівська міськрада ...

КОМЕНТАРІ