На Івано-Франківщині рятувальники провели заняття на вогневій смузі психологічної підготовки

На Івано-Франківщині рятувальники провели заняття на вогневій смузі психологічної підготовки

21.04.13 13:56 0 1021
Екстремальні умови, пов’язані з високими температурами та ризиком для здоров’я та життя, щоденні моральні і фізичні навантаження – для когось такі випробування здаються за межею можливостей, а для рятувальників – це буденна робота, це невід’ємна складова служби, покликаної приходити на допомогу у хвилину біди. І запорукою успішного виконання цієї непростої місії є відмінне спортивне та психологічне загартування, котре вдосконалюється на різного роду навчаннях. Серед них важливе місце займають навчання на вогневій смузі психологічної підготовки.

19 квітня пройшли заняття на базі тренувального комплексу, що в селі Микитинці Івано-Франківської міської ради. Свої професійні вміння та навички вдосконалювали рятувальники державних пожежно-рятувальних частин Тлумача, Тисмениці, Богородчан та Івано-Франківська.

Перед початком занять для особового складу рятувальників було проведено інструктаж щодо необхідності дотримання правил безпеки під час проходження вогневої психологічної смуги. В умовах наближених до бойових, коли дим, вогонь та висота стають перешкодами, в першу чергу, психологічного плану, рятувальники відпрацьовували навички ліквідації пожеж саме за таких умов. Комплекс відповідних справ включав в себе подолання металевого фрагменту триповерхового будинку, лабіринту, наземної відкритої ємності з горючими матеріалами, металевої площадки естакади з пошкодженим технологічним обладнанням та мішені.

У спеціальних тепловідбивних костюмах рятувальники до автоматизму відпрацьовували кожен рух.

Адже вони добре знають, що у реальних умовах відлік часу йтиме на секунди, від яких може залежати порятунок людського життя.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ