Житомирщина: будьте обережні під час проведення весняно-польових робіт!

Житомирщина: будьте обережні під час проведення весняно-польових робіт!

21.04.13 12:46 0 869
За останню добу рятувальники області п’ять разів виїзджали на гасіння сухої трави. Найчастіше причиною пожеж стає спалювання сміття та минулорічної рослинності на городах. Господарі залишають палаюче сміття без нагляду, через що вогонь може наробити чималої шкоди.

Також за сонячної погоди до лісу збираються громадяни, щоб відпочити. Кинутий недопалок, не загашене багаття – теж причини виникнення великих лісових пожеж.

Окрім того, наближається одне з найбільших релігійних свят, Великдень. Напередодні та після Великодня люди традиційно провідують могили родичів, прибирають їх. Під час таких робіт необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки, складати сміття у спеціально відведених для цього місцях, не спалюючи його.

Рятувальники Управління ДСНС в області звертаються до громадян з проханням дотримуватися елементарних вимог безпеки:

- під час перебування на природі, дачній ділянці, робіт у приватному житловому секторі намагайтеся сміття, стару, суху траву, сухі гілки відразу ж перенести на смітник, відокремлений від будівель. Біля будинку обов’язково має бути ємність із водою, а у будинку – вогнегасник;

- не дозволяйте дітям гратися з відкритим вогнем під час відпочинку;

- тим, хто збирається до лісу на відпочинок, або спалює сміття на своєї ділянці, у жодному випадку не можна залишати багаття без нагляду, не розпалювати його на торф’яних ґрунтах, у хвойних лісах. Навколо вогнища повинна бути викопана канава, знятий дерен, а саме вогнище знаходитися не ближче десяти метрів від кущів або дерев.

Дотримання цих нескладних вимог допоможе вам убезпечити себе від надзвичайних пригод, а природу – від шкоди!

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За ініціативи ...
Наступна новина: На Тернопільщині працівники ...

КОМЕНТАРІ