З ініціативи депутатів-свободівців у Львові назвуть площу іменем генерал-хорунжого УПА Олекси Гасина

З ініціативи депутатів-свободівців у Львові назвуть площу іменем генерал-хорунжого УПА Олекси Гасина

21.04.13 14:44 0 989
Комісія з перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у Львові підтримала ініціативу фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді про найменування площі перед будівлею наукової бібліотеки ім. Василя Стефаника іменем генерал-хорунжого Української Повстанської Армії Олекси Гасина. Про це 19 квітня 2013 року повідомив голова фракції ВО "Свобода" у міській раді Маркіян Лопачак.

"До нас звернулися мешканці міста з проханням назвати площу перед будівлею наукової бібліотеки ім. В.Стефаника іменем видатного військово-політичного діяча ОУН, командувача УПА-Захід Олекси Гасина. Цю ініціативу вже підтримали на засіданні комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у Львові, а відповідне питання розглянуть на позачерговому засіданні Львівської міської ради, приуроченому до Дня міста", – повідомив Маркіян Лопачак.

Довідка: Олекса Гасин – український політичний і військовий діяч, учасник визвольних змагань 1940-х років, заступник військового міністра в Українському державному правлінні (07.1941), керівник групи УПА-Захід (на початку 1944), начальник Головного військового штабу УПА (01.1946–01.1949). Генерал-хорунжий УПА.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Михайло Болотських: ...
Наступна новина: Львів презентують на ...

КОМЕНТАРІ