Марія Чашка: "Досить ОДА штампувати "відписки" – час виконувати свою роботу"

Марія Чашка: "Досить ОДА штампувати "відписки" – час виконувати свою роботу"

21.04.13 12:23 0 932
Відбулося засідання постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів. Серед інших питань порядку денного було також звернення тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих, яке члени комісії підтримали одностайно.

У зверненні йдеться про соціальний захист колишніх політв'язнів, репресованих та членів їхніх сімей. Голова постійної комісії облради свободівка Марія Чашка з цього приводу зазначила: "Прохання наших політв'язнів є закономірними та доволі скромними. Деякі з них фактично не потребують жодних коштів – лише доброї волі працівників виконавчої гілки влади. Зокрема, питання про відвідування "Історико-меморіального музею політичних в'язнів" учнями шкіл Тернопільщини, студентами вишів та середніх навчальних закладів або ж вручення медалей до 70-річчя Української Повстанської Армії, які вже є у наявності. Натомість чиновники з адміністрації демонструють роками напрацьовані навички з виготовлення бюрократичних відписок на зразок "щось колись зробимо, коли саме – неясно". Жодної конкретики у їхніх відповідях немає.

Лікувальні путівки чи безоплатна діагностика – це те, чим кожна держава мала би забезпечувати малозахищені верстви населення в обов'язковому порядку. Щоби люди не відчували себе прохачами, не протягували руку за тим, що законно їм належить. Але в Україні зараз, мабуть, є ще більш незахищені" – олігархи, яких обслуговує влада.

Ми робимо усе можливе, аби потреби жителів Тернопілля влада почула, проте домогтися виконання рішення можуть лише представники виконавчої влади, підзвітні президенту. На їхній відповідальності – невиконання соціально важливих програм та беззахисність українця перед життєвими реаліями. Дуже просто виконавчій владі просторікувати про "пакращєння", але пора вже й виконувати свою роботу".

Довідка: Комісія Тернопільської обласної ради з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів підтримала звернення Тернопільської обласної організації всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих щодо соціального захисту колишніх політв'язнів, репресованих та членів їхніх сімей у зв'язку із розпорядженням Кабміну від 19 грудня 2012 року та звернулася до Тернопільської ОДА з наступними пропозиціями: забезпечити лікувальними путівками та безоплатну диспансеризацію на сучасній діагностичній апаратурі та продовжити роботу із забезпеченням колишніх політв'язнів автомобілями. Надати кошти "Історико-меморіальному музею політичних в'язнів" для створення експозиції колишнього політв'язня Степана Сапеляка. Видавничій раді забезпечити кошти на видавництво книги пам'яті про малолітніх політв'язнів Тернопільщини. Управлінню освіти і науки облдержадміністрації – посприяти відвідуванню "Історико-меморіального музею політичних в'язнів" учнями шкіл Тернопільщини, студентами вишів та середніх навчальних закладів. Рекомендувати управлінню СБУ в Тернопільській області та Державному архіву Тернопільської області вжити заходів до оприлюднення розсекречених документів про політичні репресії і голодомори в Україні. У зв'язку із наявністю медалей до 70-річчя Української Повстанської Армії 17 травня 2012 р. (18 травня – День політв'язня) організувати обласний збір учасників боротьби ОУН–УПА і в урочистій обстановці вручити їм ювілейні медалі. Провести ремонт приміщення офісу і залу обласної організації товариства політв'язнів і репресованих, пошкоджених під час забудови третього поверху за адресою: бульвар Шевченка, 3.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Прикарпатті у День ...
Наступна новина: Міліціонери Буковини взяли ...

КОМЕНТАРІ