У США тривають пошуки підозрюваного у вибухах у Бостоні

У США тривають пошуки підозрюваного у вибухах у Бостоні

21.04.13 11:13 0 895
У місті Бостоні у США триває масштабна поліційна операція пошуку підозрюваного в улаштуванні вибухів під час традиційного марафону на початку тижня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Усіх мешканців міста просять не виходити з дому. Транспорт у Бостоні й навколишніх містечках не працює, навчальні заклади і крамниці закриті.

Розшукуваного ідентифікували як 19-річного Джохара Царнаєва. Його брат, Тамерлан Царнаєв, помер від важких поранень після перестрілки з поліцією, що сталася в ніч на після того, як брати вбили поліцейського і викрали авто.

За словами лікарів, на тілі Тамерлана численні вогнепальні рани, а також, можливо, рани від вибуху. Джохар зміг утекти, коли брати кинули в поліцію вибуховий пристрій.

За повідомленнями, брати Царнаєви – чеченці за національністю родом із Киргизстану, які останніми роками жили у США.

У чеченській діаспорі Киргизстану підтвердили Радіо Свобода, що родина Царнаєвих походить звідти, але вже давно виїхала. Як сказав голова чеченської діаспори Киргизстану Аднан Джабраїлов, ця родина користувалася повагою, в ній були люди з вищою освітою. За його словами, більша частина родини залишила Киргизстан іще в 1990-х, остання з неї, мати, виїхала близько 10 років тому.

Так само в одній зі шкіл Махачкали, столиці Дагестану на Північному Кавказі в Росії, підтвердили Радіо Свобода, що обидва брати Царнаєви разом із двома сестрами протягом року вчилися в цій школі. За словами представниці школи № 1 Махачкали Олени Бандуріної, там знають, що Царнаєви переїхали туди з Киргизстану, але потім виїхали до США.

У владі Чечні заявили, що брати Царнаєви не мають ніякого стосунку до цієї республіки на Північному Кавказі в Росії.

У понеділок біля фінішу щорічного марафону в Бостоні були скоєні два вибухи, від яких загинули три людини і понад 170 були поранені.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Росіянин став найстаршою ...

КОМЕНТАРІ