На Рівненщині власники пилорам Кореччини побіцяли працювати у правовому полі

На Рівненщині власники пилорам Кореччини побіцяли працювати у правовому полі

21.04.13 10:42 0 1079
Легалізація оплати праці, дотримання мінімального розміру заробітної плати, забезпечення своєчасної сплати податкових зобов’язань – основні завдання, поставлені перед суб’єктами підприємництва сфери лісопильного та стругального виробництва під час спільної зустрічі голови Корецької райдержадміністрації М.С.Волинця, начальника Корецького відділення Гощанської МДПІ І.С.Крупич та голів сільських рад з підприємцями Корецького району – власниками пилорам.

На даний час у районі функціонує 15 виробництв з обробки деревини. Під час зустрічі наголошувалося, що виплата заробітної плати «в конвертах», нижче законодавчо встановленого рівня та нелегальне працевлаштування є головними перешкодами у наповненні бюджетів територіальних громад. Крім того, робота без офіційного працевлаштування позбавляє найманих працівників належного соціального захисту. Представники владних структур зазначали, що дотримання законодавства сприятиме не лише наповненню місцевих бюджетів, створенню нових робочих місць, а й розвитку місцевих громад в цілому.

Під час зустрічі наголошувалося, що використання нелегальної робочої сили, не оформлення трудових відносин, або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найманими працівниками - це порушення трудового законодавства, яке передбачає адміністративну, фінансову і навіть кримінальну відповідальність. Тому діяльність у правовому полі вигідна як для роботодавців, так і для найманих працівників.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Північна Корея не ...
Наступна новина: У Красному Саду ...

КОМЕНТАРІ