Понад 6,5 тисяч працівників державних установ Львівщини та військовослужбовців взяли участь у Всеукраїнській толоці з нагоди Дня довкілля

Понад 6,5 тисяч працівників державних установ Львівщини та військовослужбовців взяли участь у Всеукраїнській толоці з нагоди Дня довкілля

21.04.13 16:45 0 765
Понад 2 тисячі державних службовців Львівської обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів органів центральної виконавчої влади та більше 4,5 тисяч військовослужбовців 20 квітня, взяли участь у  Всеукраїнській толоці з нагоди Дня довкілля у м. Львові.

Вони прибрали та озеленили територію парків, скверів та лісопаркових зон міста Львова. Зокрема, у м. Львові  посаджено 690 дерев та 1300 кущів.

Зазначимо, що працівники апарату Львівської ОДА, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та Львівського обласного управління лісового і мисливського господарства взяли участь у прибиранні, посадці дерев та облагородженні квіткових клумб на території обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих у м. Винниках.

Департамент економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості, департамент міжнародного співробітництва та туризму, управління ресурсного забезпечення те господарського обслуговування, департамент агропромислового розвитку, Львівське управління статистики, Головне управління державної ветеринарної медицини, ТРК «Львів», обласний контактний центр та Львівський військовий гарнізон прибрали територію парку «Високий Замок» у Львові.

Департамент з питань цивільного захисту, департамент з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей, відділ національностей та релігій, служба у справах дітей, управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів, а також Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, управління з питань фізичної культури та спорту, Державний архів Львівської області, управління капітального будівництва та Львівський військовий гарнізон впорядкували територію парку «Горіховий Гай».

А державна екологічна інспекція у Львівській області, головне управління Держсанепідслужби у Львівській області, департамент ЖКГ, розвитку інфраструктури та ПЕК облдержадміністрації, головне управління Держкомзему у Львівській області, Лдержавна податкова адміністрація та Львівський військовий гарнізон  привели в порядок територію Стрийського парку.

Львівський парк «Знесіння» облагородили працівники департаменту фінансів, департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді, департаменту соціального захисту населення та Львівського військового гарнізону.

Також працівники Пенсійного фонду України у Львівській області висадили саджанці дерев, в тому числі фруктових,  у Геріатричному інтернаті, що розташований на вулиці Медової Печери у Львові.

Довідка:

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98 та розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 № 777-р «Деякі питання проведення щорічної акції «За чисте довкілля».

Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

В 2013 році Український День навколишнього середовища припадає на 20 квітня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Чернігівщині ...
Наступна новина: На Буковині до водія і ...

КОМЕНТАРІ