Чернігівщина чекає на гостей і туристів!

Чернігівщина чекає на гостей і туристів!

21.04.13 13:35 0 903
20 квітня на Алеї Героїв в обласному центрі в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика і Чернігівський міський голова Олександр Соколов взяли участь в урочистому відкриті туристичного сезону 2013 року.

«Чернігівщина володіє безцінною культурною спадщиною, має багаті природно-рекреаційні ресурси, славну історію, самобутні народні традиції, що є знаковим для розвитку туризму в області”, - зазначив Юрій Музика під час церемонії відкриття.

За його словами, в області за останні роки проведено значну роботу з розвитку туристичного потенціалу. Зокрема, відкрито нові туристично - привабливі комплекси «Лісоград», «Пам’яті Героїв Кркт», об’єкти Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця». Особливу увагу обласна державна адміністрація приділяє розбудові історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч» та музейно-меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами у м. Корюківка.

З метою популяризації туристичного потенціалу Чернігівщини, збільшення кількості туристів, обміну досвідом та пошуку партнерів в області проводиться Міжрегіональний форум «Чернігівщина туристична».

Юрій Музика привітав усіх учасників заходу з відкриттям туристичного сезону, побажав цікавих зустрічей, успіхів, а гостям Чернігівщини - незабутніх вражень у пізнанні краю.

На території Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» офіційній делегації, гостям, жителям Чернігова, представникам засобів масової інформації було представлено фольклорно-історичне дійство, яке дало змогу поринути у ті далекі часи та згадати славетну історію Чернігова.

А на Алеї Героїв розгорнулася туристична виставка та містечко майстрів, де всі охочі мали змогу ознайомитися з туристичним потенціалом Чернігівщини, оглянути вироби народних майстрів Сіверського краю та взяти участь у фестивалі «Дерун-фест».

Завершиться цей святковий день відкриттям на Алеї Героїв проекту «Зелена сцена».

Чернігівщина чекає на гостей і туристів!

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євроліга. ЦСКА і "Анадолу ...
Наступна новина: На Чернігівщині ...

КОМЕНТАРІ