США вирішили надати повстанцям у Сирії додаткову допомогу

США вирішили надати повстанцям у Сирії додаткову допомогу

22.04.13 08:10 0 790
Сполучені Штати Америки нададуть опозиційним силам у Сирії додаткову небойову допомогу на суму 123 мільйони доларів, заявив державний секретар США Джон Керрі в ніч на неділю у Стамбулі в Туреччині після закінчення міжнародної зустрічі на підтримку сирійської опозиції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, сирійська опозиція і її прихильники у світі дійшли згоди, що надалі таку допомогу спрямовуватимуть через верховне військове командування повстанців.

Представники провідного сирійського опозиційного об’єднання, Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил, заявили на зустрічі, що твердо відкидають усі форми тероризму, а озброєння, які вони отримають, не потраплять у «погані руки».

Крім того, опозиційна коаліція пообіцяла не допускати актів помсти проти інших угруповань у Сирії.

Міжнародні прихильники сирійської опозиції не задовольнили її прохання надати їй важкі озброєння.

США дотепер, за словами Керрі, надали опозиційним силам Сирії допомогу небойового характеру на 127 мільйонів доларів.

Відомо, що деякі арабські держави неофіційно озброюють сирійську опозицію до влади авторитарного президента Башара аль-Асада, але розмов уголос про це уникають.

Тим часом у Сирії в боротьбі з владою Башара аль-Асада, крім її політичних супротивників, беруть участь також численні ісламістські екстремісти, зокрема, й такі, що їх вважають пов’язаними з терористичною мережею «Аль-Каїда».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ