Загальноміський суботник зібрав до 30 тисяч чернігівців

Загальноміський суботник зібрав до 30 тисяч чернігівців

22.04.13 11:06 0 739
У Чернігові на загальноміський суботник вийшли майже 30 тисяч мешканців. Такі дані надали представники управління житлово-комунального господарства міської ради.

В обласному центрі Чернігівщини працівники підприємств, установ та організацій упорядкували, насамперед, парки і сквери. Так, прибрати Центральний парк культури та відпочинку вийшли працівники Чернігівської міської ради, чернігівські освітяни, працівники інших організацій. Там працював Чернігівський міський голова Олександр Соколов та всі його заступники. Також спільними зусиллями було прибрано територію Валу і Болдиних гір, Мар'їний та Комсомольський гаї.

Працівники ЖЕКів разом із мешканцями будинків впорядковували прибудинкові території. Адже цього року міська влада вирішила мотивувати чернігівців й оголосила конкурс на кращий двір, переможці якого отримають як головний подарунок дитячий майданчик.

Міський голова О. Соколов подякував чернігівцям за активну участь у загальноукраїнському Дні довкілля і висловив переконання, що місто буде таким чистим та охайним завжди.

Окрасою цьогорічного суботника стала акція з висадження сакур. Японські вишні разом із працівниками КП "Зеленбуд" та журналістами поблизу Палацу урочистих подій посадив міський голова. За словами О.Соколова, саджанці дерев привіз із Ужгорода один із керівників обласного ДАІ. Він приїхав працювати до Чернігова і долучився до озеленення міста.

"Сподіваюся, що ужгородські сакури приживуться у Чернігові та стануть окрасою міста, тим паче, що посадили їх у такому символічному місці,", - сказав О.Соколов. Усього посаджено у місті 10 сакур. Працівники КП "Зеленбуд" зазначили, що такі дерева в Чернігові з’явилися вперше, але вони прищеплені, тож є висока ймовірність, що вони приживуться.

Всього під час загальноміського суботника у місті буде висаджено кілька сотень кущів і дерев.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рейтинг WTA. Світоліна ...

КОМЕНТАРІ