На Хмельниччині рятувальники ДСНС спільно із комунальниками проводять рейдові перевірки місць можливого спалювання сухої трави

На Хмельниччині рятувальники ДСНС спільно із комунальниками проводять рейдові перевірки місць можливого спалювання сухої трави

22.04.13 08:19 0 801
На початку весняно-літнього пожежо-небезпечного періоду працівниками Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області спільно з працівниками комунального підприємства по зеленому будівництву та благоустрою міста Хмельницький активно проводяться рейди в місцях ймовірного спалювання сухої трави та у житловому секторі, де значно почастішали випадки спалювання рослинних залишків та побутового сміття.

З громадянами, які нехтують правилами пожежної та екологічної безпеки, проводиться відповідна роз’яснювальна та профілактична робота.

Нажаль, останніми роками спалювання навесні сухої трави, інших рослинних залишків та побутового сміття на території міста Хмельницький та по області перетворилося на загрозу справжнього екологічного лиха. Не зважаючи на перестороги не тільки рятувальників ДСНС, але й екологів, городяни продовжують у такий спосіб звільняти земельні ділянки від усілякого непотребу, тим самим отруюючи повітря десятками найрізноманітніших хімічних сполук. А останні своєю чергою накопичуються у організмі тих же підпалювачів, їхніх близьких та дітей, провокуючи загострення як хронічних хвороб, так і виникнення нових – у тому числі й онкологічних захворювань. Адже разом із димом у повітря, а потім й у легені людини потрапляють важкі метали, сумнозвісні діоксини, окиси азоту та різноманітні канцерогенні сполуки.

ДСНС переконливо радить громадянам утриматись від спалювання сухої трави, тим самим не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

ГУДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США вирішили надати ...
Наступна новина: У США під лавиною загинули ...

КОМЕНТАРІ