На Житомирщині вже посіяно майже 45 % ранньої групи зернових культур

На Житомирщині вже посіяно майже 45 % ранньої групи зернових культур

22.04.13 09:01 0 867
Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан, спілкуючись із журналістами під час Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» у Краснобірському лісництві ДП «Радомишльське лісове та мисливське господарство».

Загалом під ранні зернові культури цьогоріч на полях господарств області відведено близько 77 тис. га. «На зерновими культурами ранньої групи вже засіяно близько 33 тис. га. Наразі добова потужність посівів становить 12 тис. га. Але задля вчасного виконання запланованого обсягу робіт ми маємо вийти на показник 15 тис га за добу», – пояснив Микола Дейсан.

При цьому посадовець запевнив, що обласна влада докладає всіх зусиль у здійснені весняно-польових робіт, аби надолужити втрачене за несприятливих погодних умов: «мобілізовані усі аграрії та керівники господарств на Житомирщині». Відтак, за кілька днів ситуація буде повністю врівноважена. «Основні культури, зокрема – яра пшениця, ячмінь, горох, зернобобові, кукурудза, соя, соняшник, цукрові буряки, – додає заступник очільника області, – будуть посіяні до Великодня, а згодом – і кукурудза на силосі, кормові культури, гречка і просо».

Нагадаємо, що під час акції у Краснобірському лісництві за участю Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка та голови облдержадміністрації Сергія Рижука було висаджено понад 11 тисяч лісових культур сосни звичайної.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ