На Івано-Франківщині рятувальники вшанували пам’ять загиблого колеги- Ігоря Шевчука

На Івано-Франківщині рятувальники вшанували пам’ять загиблого колеги- Ігоря Шевчука

22.04.13 10:02 0 1043
21 квітня, рівно рік назад, на 24-му році життя, виконуючи службовий обов’язок, під час гасіння пожежі, яка виникла в приміщенні колиби «Галицька брама» в місті Івано-Франківську, загинув старший лейтенант служби цивільного захисту Ігор Шевчук, начальник караулу самостійної державної пожежної частини №1 м.Івано-Франківська.

З нагоди цієї трагічної дати на вулиці імені Героїв-пожежних в обласному центрі вшанувати пам’ять загиблого Ігоря Шевчука прийшли керівництво та працівники Управління ДСНС в області, колеги-рятувальники, представники місцевої влади, родина та друзі .

Виступаючи перед присутніми перший заступник начальника УДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк з болем згадав той трагічний день, коли сталася ця сумна подія. «Пішла з життя Людина, яка свідомо обравши свою життєву дорогу, гідно пройшла її, залишаючись до останньої хвилини вірною Присязі мужньо та рішуче захищати життя та здоров’я громадян від зазіхань стихії», - зазначив Ігор Володимирович.

За проявлену мужність та героїзм, у відповідності до наказу голови Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України Віктора Доманського старшого лейтенанта служби цивільного захисту Ігоря Шевчука, начальника караулу самостійної державної пожежної часини №1 м.Івано-Франківська, нагороджено орденом «Честь і слава» (посмертно).

Під час поминальних заходів перший заступник начальника УДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк вручив цю високу нагороду Дмитру Дмитровичу Шевчуку, батькові загиблого.

На знак вшанування пам’яті про мужнього вогнеборця Ігоря Шевчука на будинку було встановлено меморіальну дошку поруч із меморіальною дошкою загиблих героїв-пожежних Т.Бринецького та В.Заяця.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих товаришів.

Далі отець Роман відправив поминальну панахиду за упокій душі трагічно загиблого Ігоря Шевчука та освятив меморіальну дошку.

Віддаючи шану пам’яті загиблому колезі, рятувальники поклали квіти до меморіальної дошки.

Після завершення поминальних заходів колеги-рятувальники та родина відвідали могилу Ігоря Шевчука в с.Чернятин Городенківського району.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ