На Івано-Франківщині фахівці служби з надзвичайних ситуацій перевірили протипожежний стан житлового сектору с.Угринів Тисменицького району

На Івано-Франківщині фахівці служби з надзвичайних ситуацій перевірили протипожежний стан житлового сектору с.Угринів Тисменицького району

22.04.13 09:42 0 1192
На Івано-Франківщині і далі проходять комплексні відпрацювання населених пунктів, котрі уже зарекомендували себе як один із найдієвіших заходів профілактики пожеж. Відбулися вони і в селі Угринові Тисменицького району.

На інструктивній нараді, котра пройшла в Угринівській сільській раді, заступник начальника Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту полковник служби цивільного захисту Ігор Мусіловський підкреслив, що впливати на свідомість населення краю мають насамперед фахівці відповідних служб та відомств.

Угринів – село чимале. Тут проживає 5000 осіб. За останні п’ять років тут зареєстровано 39 пожеж, внаслідок яких загинуло троє місцевих мешканців. Остання трагедія трапилася торік. Оскільки жертвами пожеж найчастіше стають люди із так званих «груп ризику», члени рейдових груп відвідали насамперед подвір’я одиноких і перестарілих громадян, багатодітних сімей, родини, де зловживають алкоголем. Фахівці оглянули житлові будинки, оцінюючи їхній протипожежний стан. З людьми провели профілактичні бесіди, вручили їм тематичні листівки.

Мешканці Угринова запевняють: до власної безпеки ставляться відповідально, адже від цього напряму залежить їхнє життя та здоров’я. «Поки газ не виключу, то не йду з дому, щоб не було ніякої пожежі» - стверджує 67-річна пані Марія.

Певні недоліки в окремих помешканнях все ж були. «При обстеженні помешкань здебільшого виявляємо, що люди ставлять в запобіжники з плавкими вставками «жучки», тож вони при короткому замиканні можуть не спрацювати, що може спричинити пожежу» - каже електромонтер Лисецького РЕМу Іван Мороз.

Люди добре ставляться до проведення таких заходів. Після таких відвідин звертають увагу навіть на найменші дрібниці, намагаючись зробити свій побут якнайбезпечнішим. «Я вважаю, що такі заходи дуже потрібні, адже вони зможуть запобігти усім прикрим випадкам, які були у нашому селі торік. Я дякую усім фахівцям, котрі займаються цією корисною справою. Адже потрібно роз’яснювати людям, до чого призводять легковажність і халатність» - підсумовує сільський голова Угринова Мирослав Вівчаренко.

Велику роботу з просвітництва населення села з безпеки життєдіяльності відіграє місцевий парох. Отець Михайло Залеський звертає увагу на проблему пожеж ледь не на кожному богослужінні. Він розуміє, що також певним чином є відповідальний за безпеку своїх парафіян.

В рамках проведення відпрацювання села Угринів працівники Управління ДСНС в області побували і в місцевій школі , де провели заходи в рамках громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти». Зустріч рятувальників з школярами розпочалася традиційно – зі знайомства. Працівники Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в області розповіли дітям про діяльність служби 101, про випадки пожеж, різних нештатних ситуацій, які стаються в області, та районі, зокрема. Під час заходу школярі також мали чудову нагоду ознайомитися з спеціальним спорядженням рятувальників, а також в рамках тематичної вікторини проявити свої знання з правил безпечної життєдіяльності та взяти участь у конкурсі "Спритний рятувальник". Найактивніші учасники акції отримали від рятувальників пам’ятні сувеніри.

Комплексні відпрацювання проводитимуться і в інших населених пунктах Івано-Франківщини.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Індії продовжилися ...
Наступна новина: Китай розкритикував права ...

КОМЕНТАРІ