У Чернігові офіційно відкрили туристичний сезон

У Чернігові офіційно відкрили туристичний сезон

22.04.13 12:11 0 791
У Чернігові в суботу, 20 квітня, офіційно відкрили туристичний сезон. Основне дійство відбулося в історичній частині міста – на Валу.

Спочатку гостей, керівників області й міста привітав творчий колектив "Слов'яни". Про початок туристичного сезону організатори дійства повідомили вистрілом 13-ої гармати, встановленої піротехніками, оскільки на Гарматній алеї в Чернігові тільки 12 гармат. "Тринадцята гармата сповістила про початок туристичного сезону", - заявив міський голова Олександр Соколов.

У своєму вітальному слові він підкреслив, що Чернігів має безцінну історико-культурну спадщину – архітектурні пам'ятки домонгольського періоду, і в місті створюються умови для туристів. "Ми би хотіли, щоб до нас із інших міст приїжджали. Нам є, чим пишатися, нам є, що берегти", - сказав керівник Чернігова.

Також на Валу поблизу Борисоглібського собору пройшло історико-фольклорне дійство, в якому актори обласного філармонійного центру і драмтеатру презентували легендарних та історичних постатей історії Чернігова й Чернігівщини. Показові виступи, змагання у стрільбі з лука організували представники клубів історичної реконструкції "Гульбище" та "Симір".

Далі свято перемістилося на Алею Героїв. Там працювало "містечко майстрів", де було представлено вироби майстрів народно-декоративної творчості. Всі охочі могли взяти участь у конкурсах на святі дерунів. Міський голова разом із виконуючим обов’язки заступника голови ОДА Юрієм Музикою посмажили деруни.

Крім цього, у Чернігові відкрився проект "Зелена сцена", у рамках якого безкоштовні концерти просто неба упродовж весни-літа проводитимуть місцеві музиканти та гості, а також запрацював сучасний символ Чернігова – світломузичний фонтан.

У рамках відкриття туристичного сезону пройшов прес-тур журналістів всеукраїнських та регіональних видань до Чернігова.

Як повідомили в управлінні стратегічного розвитку та туризму міської ради, у 2012 році Чернігів відвідали до 400 тис. туристів, хоча можливості міста у цій сфері потенційно є значно більшими.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рейтинг WTA. Світоліна ...
Наступна новина: В Луцьку 24 квітня ...

КОМЕНТАРІ