Віталій Михайлішин привітав чернівецький УТОГ із 80-річчям

Віталій Михайлішин привітав чернівецький УТОГ із 80-річчям

23.04.13 13:10 0 850
20 квітня відбулися урочистості з нагоди 80-річчя від дня створення Українського товариства глухих (УТОГ). Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин привітав присутніх на святі із цією поважною датою, вручивши грамоти та грошові винагороди.

«Колектив товариства глухих показує всім нам приклад турботи та милосердя, – каже Віталій Михайлішин. – Саме ви робите повноцінним життя людей, які мають вади слуху. Здоровій людині дуже складно уявити, як можна жити у світі, куди не проникають звуки. Ви дбаєте, щоб ці люди не відчували себе обділеними, мали доступ до освіти та професійних знань, долучались до культури та мистецтва. Завдяки вашій роботі, здібності та досягнення людей – інвалідів за слухом, стають потрібні суспільству. І чернівецька громада завжди готові протягнути вам руку допомоги.»

Довідково:

УТОГ об’єднує понад 50 тисяч нечуючих людей, є громадською організацією інвалідів зі слуху. Українське товариство глухих здійснює свою діяльність у співробітництві з державними органами і громадськими організаціями України, товариствами глухих інших держав, а також Всесвітньою федерацією глухих. Засобом міжособистісного спілкування членів Українського товариства глухих є дактильно-жестова мова глухих. 17 жовтня 1940 року постановою №218 Чернівецького обласного комітету прийнято рішення «Про створення обласного відділу Українського товариства глухонімих» з метою об’єднання глухих громадян, що проживають на території Чернівецької області. Статутні завдання УТОГ на території 11 районів Чернівецької області та м. Чернівцях для 2500 нечуючих громадян здійснює обласна організація. Для отримання нечуючими загальноосвітніх знань та належної медичної допомоги в місті функціонує спецшкола-інтернат №2 та обласний реабілітаційний центр для інвалідів № 1, а також дитячий медичний реабілітаційний неврологічний центр на вул. Ентузіастів.

У 2012 році міською Радою в гуртожитку ВП «Черемош» УТОГ замінено газові плити, виділено заохочення 26 нечуючим учасникам художньої самодіяльності та команді «Ігри патріотів».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фахівці департаменту ...
Наступна новина: На Тернопільщині смертельні ...

КОМЕНТАРІ