Луцьк: відбулося загальноміське свято «Землю для нащадків збережемо»

Луцьк: відбулося загальноміське свято «Землю для нащадків збережемо»

23.04.13 15:07 0 922
У НВК № 9 з нагоди Всесвітнього Дня землі відбулося загальноміське свято «Землю для нащадків збережемо». У ньому взяли участь міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Міський голова Микола Романюк за активну участь у загальноміських природоохоронних акціях «Екологічна варта», «День довкілля», «Зустріч птахів», заходах з озеленення, санітарно-екологічних днях вручив Почесні зелені грамоти колективам гімназії №18, ЗОШ І-ІІІ ступенів №23, дошкільного навчального закладу №20, НВК №9, НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №10- правознавчий ліцей, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, товариства «М. Ж. К.» та Зелені подяки сімнадцяти активістам екологічних заходів. Він подякував усім, хто береже довкілля. «Ми живемо на квітучій землі, в прекрасному місті і щоб було у ньому комфортно жилося, маємо озеленювати його, дбати про парки і сквери. Зроблено вже багато, акції з благоустрою відбудуться і до Великодня», – зазначив Микола Ярославович. Він акцентував на важливості акції, яка започатковується, зі збору і утилізації батарейок, вже підписані відповідні договори із фірмами, які будуть їх утилізувати. Він вручив директорам начальних закладів урни для збору батарейок.

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока повідомив, що учні НВК № 9 вже взялися до цієї роботи, зібрали чотири тисячі використаних батарейок. Агітаційні бригади екологічного спрямування підготували тематичну програму, у якій розповіли про шкідливість відпрацьованих джерел енергії.

У тематичному концерті взяла участь краща екологічна агітбригада нашого міста «Ековарта» (НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №10- правознавчий ліцей), виступили юні екологи із дошкільного закладу № 17, НВК №9 та інші дитячі колективи.

Завершилося свято «Землю для нащадків збережемо» акцією «Посади дерево». На подвір’ї НВК № 9 директори навчальних закладів міста разом із учнями посадили молоді саджанці. У новому пришкільному скверику дерева посадили міський голова Микола Романюк, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт, начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: 19 ...
Наступна новина: Ракицький і Кучер не ...

КОМЕНТАРІ