Луцьк: у гіпермаркеті «Нова лінія» стартувала акція «Диво-птаха»

Луцьк: у гіпермаркеті «Нова лінія» стартувала акція «Диво-птаха»

23.04.13 09:19 0 1105
У гіпермаркеті «Нова лінія» стартувала акція «Диво-птаха» міста у рамках Всеукраїнської мистецької акції «Парад вишиванок-2013». У її відкритті взяли участь міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт, художник Сергій Корсай, директор дитячої художньої школи Іван Гаврилюк, начальник управління культури Тетяна Гнатів, начальник відділу продажу гіпермаркету «Нова лінія» Оксана Вознюк.

Микола Романюк у своєму виступі подякував усім, хто причетний до цієї акції і примножує українські традиції. «Птаха - щось нове і разом з цим -традиційне, сподіваюся акція "Диво-птаха", як і писанка минулого року, буде цікавою лучанам», – зазначив він.

Тетяна Гнатів розповіла, що цього року умовами Всеукраїнського фестивалю передбачено виготовлення «Диво-птахів», що символізують стародавню культуру українського народу. Кожне місто України – учасник акції, отримало від організаторів макет «Диво –птахи» для розпису у стилі, притаманному регіону. Презентація «Диво-птахів» кожного регіону відбудеться 24 серпня 2013 року у м. Києві під час фінальної частини фестивалю - карнавальної ходи. Визначено фестивальні номінації «Найкращий Диво-Птах» та «Найкраща презентація міста у карнавальній ході».

Розпис “Диво-птахи” м. Луцька відбуватиметься у приміщенні будівельного гіпермаркету “Нова лінія”, дирекція якого є партнером акції в нашому місті, створює комфортні умови для роботи над розписом та надає необхідні матеріали.

Автор ескізу та виконавець розпису «Диво-Птахи» художник Сергій Корсай повідомив, що за основу розпису взято квіти. Візерунки будуть барвистими наче святкова хустка. В основу макету «Диво-птахи», який висотою три метри, закладений композиційний принцип побудови української керамічної іграшки-свистунця. Йому допоможуть розписати монумент Микола Косай, Тетяна Мялковська, Володимир Жижирук.

Роботу заплановано завершити до Великодня.

На Великодні свята «Диво-птаха» буде встановлена на Театральному майдані м.Луцька

Мистецька подія відбувається за підтримки Луцького міського

голови Миколи Романюка, міської ради та гіпермаркету «Нова лінія».

Координатор акції - управління культури Луцької міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Переможців і ...
Наступна новина: У Стрию відбудеться етап ...

КОМЕНТАРІ