Івано-Франківщина: запрошує  на  фестиваль «чорнопотіцька писанка»

Івано-Франківщина: запрошує на фестиваль «чорнопотіцька писанка»

23.04.13 13:28 0 879
16 травня у с. Чорний Потік на Надвірнянщині проходитиме ІІ фестиваль чорнопотіцької писанки. Фестиваль розпочнеться об 11.00 біля місцевого Будинку культури.

Організатори запросили на своє писанкове свято голову обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка. І в цей день тут мають намір урочисто закласти перший камінь під будівництво майбутньої загальноосвітньої школи.

У програмі фестивалю чорнопотіцької писанки - майстер-клас від відомого писанкаря Микола Палійчука; виставка старовинних і сучасних чорних писанок, вишивок місцевих майстринь, творчі роботи художників села.

У фестивалі чорнопотіцької писанки візьмуть участь заслужений діяч мистецтв України Василь Семенів зі Львова, уродженець Чорного Потоку, доцент Львівської академії мистецтв, член Національної спілки художників України Іван Сопилюк та інші імениті й молоді народні майстри.

На свій фестиваль писанки чорнопотоківці запросили сусідні села Білі Ослави, Чорні Ослави, писанкарів з Коломийщини, Косівщини, Тернопілля та Львівщини і чимало гостей з нашої області.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині на ...
Наступна новина: Представники Львівщини ...

КОМЕНТАРІ