Віктор Шемчук підписав Меморандум про співпрацю між Львівською областю та Федерацією канадських муніципалітетів

Віктор Шемчук підписав Меморандум про співпрацю між Львівською областю та Федерацією канадських муніципалітетів

23.04.13 18:24 0 939
22 квітня,  відбулось урочисте підписання тристороннього Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією та Федерацією канадських муніципалітетів, що впроваджує проект міжнародної технічної допомоги «Місцевий економічний розвиток міст України».

Зазначимо, що документ було укладено з метою встановлення офіційних відносин для підтримки реалізації ініціатив направлених на економічний розвиток Львівщини. Своїми підписами офіційне партнерство закріпили голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук, голова Львівської обласної ради Петро Колодій  та пані Керол Кардіш, директор програми «Місцевий економічний розвиток міст України» у Східній Європі, ФКМ-Інтернешенл.

Згідно положень Меморандуму сторони домовились співпрацювати у сфері реформування економіки та місцевого самоврядування, вдосконалення міжвідомчої співпраці, спрямованої на економічне зростання та розвиток територіальних громад області.

«Будь-яка взаємодія з міжнародними організаціями є важливою для нашоъобласты, адже вона відкриває Львівщину для світу і відкриває нам можливість до залучення не так фінансових, як інтелектуальних та емпіричних ресурсів», – відзначив голова ЛОДА Віктор Шемчук.

Також він наголосив, що органи місцевого самоврядування повинні діяти задля спільної мети, а саме -  ефективного економічного розвитку Львівщини.

«Завдяки підписанню цього Меморандуму, працівники наших муніципалітетів отримають значні знання та досвід від канадських колег», – сказав керівник області.

Також, під час зустрічі було обговорено план подальших кроків в реалізації Меморандуму, зокрема, можливість розробки Комплексної стратегії розвитку Львівщини та Плану її реалізації.

Як зазначив Віктор Шемчук, до розвитку міста, області чи району слід підходити планово, а тому нам необхідно мати стратегію розвитку регіону якомога швидше.

«Ми прагнемо використати потенціал цієї організації, щоб мати можливість врахувати їхній досвід при формуванні стратегії розвитку Львівщини до 2022 року», – запевнив голова ОДА.

Довідка:

Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) – це організація, яка об’єднує муніципальні органи влади Канади. ФКМ вбачає свою мету в удосконаленні якості життя та сприянні тривалому розвитку місцевих громад шляхом створення міцних, дієвих і відповідальних муніципалітетів. Організація створена у 1901 році, до її складу входить близько 2000 міст і містечок різного розміру, що представляють інтереси більне ніж 92% населення Канади. ФКМ є виконавцем проекту «Місцевий економічний розвиток міст України».

Проект міжнародної технічної допомоги «МІСЦЕВИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК МІСТ УКРАЇНИ» спрямований на створення сприятливого клімату для економічного розвитку в Україні та зміцнення демократії, реалізується з січня 2010 року до грудня 2014 року на національному рівні у партнерстві з Міністерством економіки України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацією міст України. На регіональному й місцевому рівнях проект надає технічну допомогу і сприяє покращенню стану місцевої економіки в містах Львівської та Дніпропетровської областей. На даний час проект працює у 12 містах-партнерах.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині за крадіжку ...

КОМЕНТАРІ