Олександр Вілкул: «У Всеукраїнському суботнику 20 квітня 2013 року взяло участь майже 5,5 млн громадян»

Олександр Вілкул: «У Всеукраїнському суботнику 20 квітня 2013 року взяло участь майже 5,5 млн громадян»

23.04.13 12:36 0 754
«Суботник об’єднав владу, представників громадських організацій та підприємств, волонтерів, молодь. Люди приходили з родинами, друзями. Багато хто сприймав суботник як свято, а не як необхідність. Адже у нашого народу є традиції спільно наводити чистоту на вулицях та дворах після зими, тим більш такої складної як була цього року», – сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, підбиваючи підсумки акції на засіданні Кабінету Міністрів України.

Всього у рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» 20 квітня 2013 року взяло участь 5 млн 370 тисяч громадян та понад 353 тис. підприємств.

У заходах взяли участь керівництво держави, Голова Верховної Ради України, члени Уряду, голови облдержадміністрацій, міст та районів, а також депутати всіх рівнів.

Особливий акцент було зроблено на наведенні порядку у парках, скверах, на вулицях та на прибудинкових територіях.

Олександр Вілкул повідомив, що під час суботнику було висаджено більше 2,4 млн. дерев та понад півмільйона кущів, упорядковано 10 млн. м? газонів та квітників.

Було встановлено 414 нових та відремонтовано 11 тис. існуючих дитячих майданчиків. Прибрано 27 тис. га прибудинкових територій. Ліквідовано 22 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких вивезено чверть мільйона кубічних метрів  побутових відходів (272 тис. м?). Це на 70% більше ніж торік.

«Суботник об’єднав велику кількість небайдужих українців задля наведення порядку у наших містах та селах. Це є прояв справжнього патріотизму, відповідальності за свою громаду і за свою країну. Я дякую всім, хто взяв участь у заході», – сказав Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що 5 квітня 2013 року Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул підписав відповідне доручення щодо організації робіт в областях України.

Він закликав усіх небайдужих громадян взяти участь у суботнику та провести роботи з благоустрою прибудинкових територій, парків, скверів, меморіальних комплексів, дитячих і спортивних майданчиків, а також територій, прилеглих до підприємств, установ і організацій.

Місцеві органи влади забезпечували координацію робіт. В кожному місті був створений штаб та «гаряча» лінія. Громадяни мали можливість звернутись до комунальних служб і повідомити яка техніка, зокрема для вивозу сміття їм потрібна для допомоги.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ