Петро Колодій: "Центральна влада повинна належно реагувати на заяви, які принижують гідність українців"

Петро Колодій: "Центральна влада повинна належно реагувати на заяви, які принижують гідність українців"

23.04.13 15:38 0 845
Останнім часом ми є свідками, як замість пошуку шляхів порозуміння між поляками та українцями деякі польські політики розпалюють міжнаціональну ворожнечу на історичному ґрунті. Про це заявив голова Львівської обласної ради Петро Колодій на круглому столі "Українсько-польські відносини 30–40-х років ХХ століття та річниця Волинських подій", який відбувся в обласній раді за участи народних депутатів України, депутатів обласної ради, істориків та представників громадських організацій.

Петро Колодій зазначив, що обласна рада стала майданчиком для обговорення дуже складної, болючої, неоднозначної сторінки історії українського та польського народів. "На мою думку, ті трагічні події потребують досліджень, публікацій, тобто необхідно розповідати правду про те, що сталося. Водночас ми не повинні уникати діалогу на цю болючу тему із нашими сусідами-поляками. А на заяви, які ображають гідність українського народу, повинна бути належна реакція української влади", – зазначив свободівець-голова Львівської облради.

Довідка: Цього року минає 70 років з часу Волинських подій, коли загинули тисячі мирних людей. Зовсім недавно стало відомо, що в Сеймі Польщі зареєстровано проект ухвали про визнання ОУН та УПА "злочинними організаціями, які вчинили геноцид польського населення" так званих "Східних Кресів" 1939–1947 р. Саме таке трактування з боку польських політиків спонукало Львівську обласну раду до проведення круглого столу. Планується, що учасники круглого столу сформулюють проект звернення до центральних органів влади, яке депутати ухвалять на наступній сесії обласної ради.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У США успішно стартувала ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ