На Рівненщині відзначили 15 річницю створення Державної кримінально-виконавчої служби

На Рівненщині відзначили 15 річницю створення Державної кримінально-виконавчої служби

23.04.13 11:40 0 805
Нині у пенітенціарній службі області працює півтори тисячі фахівців. Із професійним святом їх привітав голова облдержадміністрації Василь Берташ. «Хтось, можливо, думає, що ваша робота полягає у тому, щоб відмежувати порушників закону від суспільства. Насправді ж ви виконуєте надскладне завдання – щодня працюєте над тим, аби ті, хто потрапив у місця позбавлення волі, після покарання повернулися до нормального життя. І більше не потрапляли за грати. Особливо це стосується малолітніх порушників, у яких усе життя попереду», - підсумував очільник Рівненщини.

На під керівництвом Управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області функціонує 6 установ. Там перебуває більше 3 тисяч засуджених та узятих під варту.

Крім того, в області функціонує 18 підрозділів кримінально-виконавчої інспекції. Там на обліку перебуває 2931 особа, з них 199 неповнолітніх.

При установах виконання покарань функціонують підприємства, де працюють засуджені, які виготовляють, зокрема, запчастини до сільськогосподарської техніки, вироби з природного каменю, деревини, меблі, швейні вироби, взуття та товари народного вжитку.

Виконати основну мету покарання - виправлення та ресоціалізацію засуджених покликана соціально-виховна та психологічна робота, розповів начальник управління державної пенітенціарної служби в області Олександр Адамець. Тож в установах працюють вечірні школи, навчальні центри професійно-технічного навчання. Функціонують бібліотеки, клуби та спортивні майданчики для проведення культурно-масових та фізкультурно-спортивних заходів. Також у кожній установі обладнано молитовні кімнати та каплиці.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: У Тернополі фестиваль ...

КОМЕНТАРІ