На Житомирщині триває місячник упорядкування та облаштування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота»

На Житомирщині триває місячник упорядкування та облаштування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота»

23.04.13 17:41 0 989
У рамках нової соціальної ініціативи Президента України «Кожній дитині – всебічний розвиток» по всій країні встановлюються нові спортивні майданчики та ремонтуються вже існуючі. Зокрема, з 1 квітня розпочався щорічний всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота». У його рамках в кожному куточку України, у тому числі і в нашій області приводяться до ладу спортивні майданчики біля загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів та у місцях масового відпочинку людей.

На виконання доручення заступника голови обласної державної адміністрації Ярослава Долгих № 1584/43/2-13 від 13.03.2013р. про організацію та проведення в області місячника упорядкування та облаштування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота» кожним районом області розроблені заходи в рамках проведення даного місячника з 1 по 4 квітня. Першочергово визначено стан спортивних споруд, які використовуються для проведення заходів з фізичної культури і масового спорту за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення, обсяг необхідних робіт та їх ресурсне забезпечення. Більшість навчальних закладів кожного із районів провели поточний ремонт та упорядкування площинних спортивних споруд.

Із належною відповідальністю до проведення місячника поставилися у кожному із районів області. Так, у Новоград-Волинському районі заплановано відремонтувати 173 спортивних майданчики, що належать закладам освіти та 2 спортивні майданчики, розташовані у місцях масового відпочинку населення (волейбольні майданчики Ярунського та Городницького парку відпочинку).

Плідно попрацювали тренера та вихованці дитячо-юнацької спортивної школи, які здійснили прибирання території біля молодіжно-спортивного центру «Юність» (Ємільчинський район). Також тут планується до кінця місяця привести в належний стан стадіон «Колос». З 8 по 12 квітня силами працівників дошкільних навчальних закладів смт Ємільчине було проведено ремонт та реставрацію, заміну обладнання на дитячих майданчиках. Проведено прибирання дитячої зони відпочинку на набережній р. Уборть та дитячого майданчика біля житлових будинків на вул. Блюхера.

До проведення місячника в Романівському районі залучаються приватні підприємці, учні шкіл та мешканці населених пунктів (близько 3 тис. чол.). Планується залучити близько 20 тис. грн. позабюджетних коштів. Робочою групою з організації та проведення місячника, розроблено графік контролю за проведенням облаштування спортивних об’єктів району.

У Володарськ-Волинському районі проведено обстеження 22 спортивних майданчиків 15 футбольних полів та 3-х стадіонів. Комісією визначено 6 спортивних майданчиків, які потребують ремонту. За рахунок спонсорських коштів проведено ремонт вищевказаних спортивних майданчиків, на що витрачено 5 тис. грн.

У Чуднівському районі у даний час проводяться роботи по благоустрою 39 спортивних споруд району (35 спортивних майданчиків, 4 футбольних поля). Також здійснюються заходи по упорядкуванню центрального стадіону «Тетерів».

Протягом квітня 2013 року в місті Бердичеві організовано виконання робіт з облаштування та ремонту спортивної бази, що використовується для занять з оздоровчої фізичної культури і масового спорту: спортивних майданчиків, футбольних полів, гімнастичних містечок, тощо. Станом на 18.04.2013р. відремонтовано та облаштовано 18 спортивних майданчиків.

Під час місячника упорядкування та облаштування спортивних майданчиків у Коростишеві відкрито ігровий майданчик у капітально відремонтованому дошкільному навчальному закладі с.Студениця та завершено упорядкування дитячого ігрового майданчику у с.Городське.

За відведений час у Червоноармійському районі обстежено та відремонтовано 41 майданчик, прибрано та упорядковано один стадіон висаджено алею з липи, на 16 футбольних полях проведена робота по благоустрою. Також у районі відремонтовані лавочки, покрашені ворота та підсіяний газон, всі вони готові до проведення змагань з футболу на сам перед до Кубку «Весни – 2013 року», який розпочнеться з 28 квітня 2013 року. Окрім цього, рівень залучення населення до практичної участі в місячнику складає – 1500 осіб. Варто наголосити, що фінансування було і позабюджетне, підприємці надали понад 8000 грн. для придбання фарби, саджанців дерев. Безпосередня участь у місячнику фахівців, які проводили фізкультурно-оздоровчу роботу, склала 120 осіб.

Враховуючи той фактор, що пріоритетним видом спорту в Брусилівському районі є футбол, значна увага тут приділяється впорядкуванню футбольних полів перед стартом футбольного сезону 2013 року. Підходять до завершення роботи на футбольному полі в с.Ставище, відкриття якого планується в червні 2013 року. Проводиться реконструкція центрального стадіону селища.

Також в рамках місячника в Коростенському районі планується провести оновлення та ремонт 24 об’єктів фізкультурно-спортивного призначення, які знаходяться у навчальних закладах, місцях проживання і масового відпочинку населення.

До послуг населення Лугинського району - 1 стадіон, 20 майданчиків з тренажерним обладнанням, 41 інших майданчиків, 4 спортивні зали, 10 футбольних полів, 19 пристосованих приміщень для фізкультурно – оздоровчих занять.

Місячник упорядкування та облаштування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота» ще триває. За інформацією з міст та районів, в області вже облаштовуються 1276 спортивних майданчиків, з 1520, що потребують ремонту. Для проведення робіт в рамках місячника сформовано 782 групи волонтерів, залучено близько 68 тис. добровольців (в основному учні шкіл і студентська молодь) та фахівців галузі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: 22 квітня 2013 року міський ...

КОМЕНТАРІ