Житомирщина: рятувальники області вшанували вдів ліквідаторів.

Житомирщина: рятувальники області вшанували вдів ліквідаторів.

23.04.13 15:30 0 883
22 квітня о 12-й годині напередодні 27-х роковин Всесвітнього Дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф в Управлінні ДСНС у Житомирській області традиційно зібралися вдови загиблих пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Страшне лихо цієї трагедії не обійшло жодної з них. Як зазначив у промові голова Благодійного фонду “Пожежні Чорнобиля” Борис Чумак, люди, яких вшановують, поклали свої життя, рятуючи від загибелі нас. – Це благородний і вартий пам’яті поколінь вчинок, – зазначив Борис Андрійович. – Майже всі вони пішли з життя молодими. Іншим – решту життя довелося боротися з хворобами, отриманими через атомне лихоліття.

Над меморіалом загиблих пожежних було відслужено панахиду. Після цього священик подякував присутнім вдовам ліквідаторів за подвиг їхніх чоловіків. Ці імена, зазначив у виступі священнослужитель, повинні пам’ятати майбутні покоління і схилити голови перед їхньою мужністю. Він звернув увагу на те, що трагедія сталася в ніч великого свята Великодня, а як кажуть канони церкві, воїни, які поклали свої життя в такий день, без випробувань потрапляють у царство небесне. Окремо він підкреслив, щоб нам залишатися людьми, потрібно берегти пам'ять про подвиг людей, ім’ям кожного з яких можна називати вулиці.

За сприяння благодійного Фонду «Пожежні Чорнобиля» вдови чорнобильців отримали фінансову допомогу. Вони подякували голові Фонду Борису Чумаку, який разом із їхніми чоловіками у далекому квітні 1986 році брав особисту участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та рятувальникам області, в особі начальника Управління ДСНС Ігоря Нікітчука за постійну турботу та увагу.

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: З 22 ...
Наступна новина: У США успішно стартувала ...

КОМЕНТАРІ