У Тернополі фестиваль Духовної пісні об’єднав понад тисячу учасників з України та з-за кордону (фото, відео)

У Тернополі фестиваль Духовної пісні об’єднав понад тисячу учасників з України та з-за кордону (фото, відео)

23.04.13 11:47 0 2399
Третій Відкритий європейський міжконфесійний фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є благословіння» завершився 21 квітня нагородженням переможців та грандіозним гала-концертом у Палаці культури «Березіль». А перед його входом жителів і гостей міста зустрічав і проводжав «Диво-птах» із орнаментами традиційних для нашого краю вишиванок.

Усіх учасників та гостей фестивалю привітав міський голова Тернополя Сергій Надал, який наголосив на тому, що цьогоріч значно розширилася географія учасників. «Висловлюю щиру подяку всім, хто приїхав показати своє мистецтво. Завдяки вам цей фестиваль наповнився змістом. Усі ви співаєте на різних мовах, але кожна ваша пісня є зрозумілою для глядачів, адже вона про найголовніше – про духовність. Переконаний, що у ці дні над нашим містом було особливе Боже благословіння», – зазначив очільник міста.

Учасники хору Криворізького музичного училища «Відродження» стали володарями гран-прі фестивалю і отримали з рук Сергія Надала диплом і подарунок.

Під час гала-концерту своїми емоційними виступами зал здивували хор церковного пісноспіву «Феріцвалеба» з грузинського міста Батумі та чоловіча співоча вокальна група Центру фольклору з Кутаїсі. Сподобалася глядачам пісня билинно-кобзарського стилю у виконанні тернопільських бандуристок. Також тернополяни захоплено слухали представників Молдови, Румунії, Чехії, Польщі та Нігерії.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Школярам міста Суми ...

КОМЕНТАРІ