На Хмельниччині на Чемеровеччині вшанували пам'ять Героя Соціалістичної праці Леоніда Скринчука

На Хмельниччині на Чемеровеччині вшанували пам'ять Героя Соціалістичної праці Леоніда Скринчука

23.04.13 13:23 0 918
Минулої п’ятниці актовий зал Чемеровецького районного будинку культури був переповнений. Адже тут відбулося свято - день народження Героя Соціалістичної праці Леоніда Юрійовича Скринчука, якому днями виповнилось б 75 років. Вшанувати його світлу пам’ять та згадати про людину, яка усе своє життя віддала праці на землі годувальниці, прийшли і приїхали гості не тільки з Чемеровеччини, а й з нашої і сусідніх областей, інших куточків України. Серед присутніх: представники керівництва органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, громадськості, ЗМІ, рідні, близькі, друзі, побратими, з якими він не один рік працював пліч - о - пліч, ділив навпіл радість і біду та, як мовиться, «з’їв не один пуд солі».

Його любили і люблять він став прикладом для наслідування багатьом керівникам, котрі починають свою діяльність у галузі сільськогосподарського виробництва. А його неоціненний досвід та здобутки можна й справді вважати посібником для навчання молодих аграріїв.

Простий хлопець, із простої сім’ї, із сильним і щирим серцем, великий працелюб і життєлюб, Леонід Юрійович пройшов складний і водночас цікавий та насичений життєвими подіями шлях, 44 роки з якого він присвятив сільському господарству.

Свою трудову діяльність розпочав у 1956 році в тракторній бригаді с.Підпилип’я, що на Кам’янеччині, а завершив у 2009 році - директором СГК «Україна» с. Юрківці. З 1965 року він навіки поріднився із Чемеровеччиною, де й досяг значних висот у своїй сфері: був депутатом Верховної Ради Української РСР 11-го скликання (у 1985-1990 роках); 17 серпня 1988 року удостоєний звання Героя Соціалістичної Праці та звання «Заслуженого працівника сільського господарства Української Радянської Соціалістичної Республіки»; нагороджений двома орденами Леніна, орденом Трудового Червоного Прапора, орденом «Знак Пошани», медалями.

Попри вагомі здобутки у професійній діяльності Леонід Юрійович був прекрасним сім’янином, батьком, дідусем. Він виростив і виховав двох синів. Старший Юрій став лікарем, завідує неврологічним відділенням міської лікарні в Кам'янці-Подільському. Молодший Олег пішов стежкою батька і нині керує приватним підприємством «Україна - Агро 2С» на Чемеровеччині.

Леонід Скринчук - останній у краї Герой Соціалістичної Праці. З отих «...передовиків агропромислового комплексу УРСР, які особливо відзначилися». І з отих, хто залишається у строю до останнього свого подиху.

Про це говорили ведучі заходу та високоповажні гості - заступник голови облдержадміністрації Леонід Гураль, колишній керівник району, а нині - голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян, заступник голови Хмельницької обласної ради Василь Осадчий, заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Володимир Кальніченко, міський голова Городка та представник народного депутата України Олександра Гереги Володимир Поворозник, голови РДА і РР Сергій Романчук та Володимир Свіжий, директор СГК «Летава», Герой України Михайло Шаповал, колишні колеги ювіляра - голови сільськогосподарських підприємств, керівники установ і організацій краю, сільські/селищні голови, товариші юності, діти. Учасники зібрання також мали можливість переглянути документальний фільм про Леоніда Скринчука та слайди про різні етапи його життя.

Свято із легким присмаком смутку, попри все, можна назвати визначною подією у житті району. Адже саме такі заходи вчать підростаюче покоління шанувати і пам’ятати про тих людей, котрі своїми здобутками у різних сферах господарювання, прославляли і возвеличували Подільський край. А щоб увічнити світлу пам’ять про Героя Соціалістичної праці, Людину із великої літери - з нинішнього року запроваджено премію імені Леоніда Скринчука. Окрім того у с.Юрківці буде встановлено і відкрито монумент на його честь. З нагоди 90-річчя утворення району події, яку відзначатимемо у кінці червня поточного року, першою «Ювілейною медаллю» було нагороджено Леоніда Юрійовича Скринчука… посмертно.

Головним кредом у житті Леоніда Юрійовича були слова - «Я вдячний Богові і долі, що в мене все склалося так, як є…». Але він завжди з нами поруч - привітно усміхається на фото у музеї села Юрківці, живе добрими діяннями у людях, про яких дбав протягом усього свого короткого і такого неспокійного життя.

Недаремно у народі кажуть: «Людина славна своїми справами». І ми горді за нашого доброго, мудрого і далекоглядного земляка. І не тільки горді, а й славимо його, пам’ятаємо і шануємо. Бо він заслужив собі повагу громади багаторічною, сумлінною, добросовісною і напруженою працею, на благо Чемеровеччини, області та матінки України.

Ю.Гончарук

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ