Борці з кіберзлочинністю МВС припинили діяльність незаконного інтернет-ресурсу

Борці з кіберзлочинністю МВС припинили діяльність незаконного інтернет-ресурсу

23.04.13 22:05 0 816
Оперативники Управління боротьби з кіберзлочинністю припинили функціонування незаконного інтернет-ресурсу. Під час слідчих дій, які проводилися в дата-центрах, вилучено понад 50 серверів, близько 15 одиниць комп’ютерної техніки та мережеве обладнання, майже 62 тис. доларів США та п’ять тис. гривень. Вартість вилученого обладнання за попередніми оцінками складає приблизно 1,5 млн. гривень.

До Управління боротьби з кіберзлочинністю  МВС України надійшло звернення від керівників  декількох компаній щодо функціонування в мережі Інтернет ресурсу, через який здійснюється незаконне розповсюдження та трансляція аудіовізуальних творів, авторські права на які належать заявникам.

Працівники міліції здійснили перевірку даної інформації, внаслідок чого відкрили кримінальне провадження  за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

Під час роботи оперативники встановили причетність до цієї справи жителя Черкас. Чоловік зареєстрував на себе  доменне ім’я,  з якого здійснювалася переадресація на даний сайт. Правоохоронці також  з’ясували адресу офісного приміщення, в якому проходило адміністрування веб-ресурсу.

Було проведено п’ять санкціонованих обшуків на території Києва та  Черкас, у тому числі в офісному приміщенні, де розміщувалася адміністрація та працівники ресурсу. Також проведено обшук і в дата-центрах, в яких знаходилися сервери з протиправним контентом. Під час цих заходів було вилучено понад 50 серверів, близько 15 одиниць комп’ютерної техніки та мережеве обладнання, майже 62 тис. доларів США та п’ять тис. гривень. Вартість вилученого обладнання за попередніми оцінками складає приблизно 1,5 млн. гривень.

У ході слідства встановлено, що організатором діяльності даного ресурсу є іноземна компанія, що знаходиться на території однієї з сусідніх держав. Так, правоохоронці з’ясували, що учасники цієї компанії залучили до свого бізнесу черкащанина, аби той контролював діяльність ресурсу на території України. На даний час тривають заходи із встановлення іноземних організаторів.

Наразі чоловікові пред’явлено повідомлення про підозру. Районним судом столиці стосовно нього обрано міру запобіжного заходу – застава. Слідство триває.

УЗГ МВС України

(за матеріалами

УБК МВС України)   
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ