На Волині упродовж доби розкрили жорстоке вбивство

На Волині упродовж доби розкрили жорстоке вбивство

23.04.13 22:18 0 1226
Житель Луганської області, оселившись на Волині, не мав постійного місця роботи, тож влаштував такий-собі «квітковий» бізнес. Однак прибутків від такої діяльності отримував недостатньо. Тож, аби покращити матеріальне становище, пішов на злочин: жорстоко розправившись із одинокою пенсіонеркою, молодик ще й пограбував її.

Повідомлення про насильницьку смерть 86-річної бабусі близько 11-ї години в чергову частину Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області надійшло від соціального працівника Володимир-Волинського територіального центру обслуговування самотніх громадян.

Даний факт внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань. На місце відразу виїхала слідчо-оперативна група. Під час проведеного огляду місця події встановлено, що жінка померла внаслідок механічної асфіксії. Окрім того, зловмисник поглумився над жертвою, зірвав золотий ланцюжок із хрестиком та золоті сережки. Очевидно, вбивця намагався знайти будь-які заощадження, адже в помешканні були розкидані речі.

– Серед мотивів вчинення кримінального правопорушення розглядається три версії: злочин вчинено на побутовому ґрунті, з корисливих мотивів або ж на сексуальному ґрунті, – розповів начальник Управління МВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук. – Варто відзначити, що жінка із сусідами не конфліктувала, проживала одиноко, час від часу до неї навідувала племінниця, яка мешкає в Луцькому районі. Тричі на тиждень приходила соціальний працівник, котра допомагала по господарству та приносила продукти харчування і ліки. Оперативники спрацювали, тож вбивцю затримали протягом доби. Ним виявився раніше судимий за крадіжки 22-річний житель Луганської області. Молодик винаймав квартиру в одному будинку із потерпілою. Що ж спонукало його на вчинення злочину, встановить слідство.

– Нині призначено судово-медичну, дактилоскопічну, цитологічну та імунологічну експертизи, – додав перший заступник начальника – начальник слідчого відділення УМВС України у Волинській області Олександр Могилецький. – Щодо підозрюваного обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, проводяться подальші слідчі (розшукові) дії з метою встановлення причетності підозрюваного до скоєння інших умисних злочинів. За вбивство пенсіонерки він може опинитися за ґратами на термін від семи до п’ятнадцяти років.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ