Волинь готується до відзначення в області 1025-річчя хрещення Київської Русі

Волинь готується до відзначення в області 1025-річчя хрещення Київської Русі

24.04.13 12:18 0 876
Відбулось чергове засідання Волинської Ради Церков. Участь у його роботі традиційно взяли представники релігійних конфесій краю, обласної влади. Голова облдержадміністрації Борис Клімчук в першу чергу подякував священикам за їх просвітницьку, духовну роботу.

Учасники засідання прийняли спільне звернення Волинської ради церков щодо 70-річчя Волинської трагедії. Його перекладуть трьома мовами – англійською, польською та німецькою та оприлюднять по обидва боки кордону – і в Україні, і в Польщі. Як підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, про літо 1943 року мають завжди пам’ятати нащадки і церква відіграє важливу роль у збереженні цієї пам’яті.

Також обговорили плани та пропозиції щодо відзначення в області 1025 річчя хрещення Русі. Відбудеться низка заходів за участі усіх релігійних конфесій краю. «Цю дату Волинь відзначатиме різноманітно: від урочистих літургій і до проведення науково-практичних конференцій. Від посадки алей і до молодіжних форумів, мистецьких та благодійних акцій», - сказав Борис Клімчук.

Також заплановано проведення четвертого Всеукраїнського благодійного фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст», хресного ходу із Зимненського Святогірського монастиря до Успенського кафедрального собору у м. Володимир-Волинському. На телеканалі «Нова Волинь» транслюватиметься цикл тематичних передач.

Наприкінці засідання повноваження головуючого Волинської Ради Церков передали керуючому Волинською Єпархією Української православної церкви Київського патріархату митрополиту Михаїлу.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині на ...

КОМЕНТАРІ