У Луцьку дітей вчили писати писанки

У Луцьку дітей вчили писати писанки

24.04.13 15:18 0 926
Майстер народної творчості Андрій Бондарук навчав дітей з опікунських та прийомних сімей писати писанки. Для них у Центральній бібліотеці для дітей він провів майстер-клас – «Великодня писанка». За допомогою писаків, воску та фарб діти створювали свої перші у житті писанки.

У 2010 році Андрій Бондарук із Маяків Луцького району став лауреатом обласного конкурсу «Волинська писанка третього тисячоліття», за активне вивчення та популяризацію писанкарства нагороджений почесним призом імені Модеста Левицького. Андрій Бондарук створює писанки, дерев'яні іграшки, вироби із соломки, дотримуючись технік, які використовували наші предки.

«Запам’ятайте, писанку пишуть не руки, а душа. Тобто, найголовніше налаштувати на відповідний настрій», – переконаний майстер.

Своїми секретами майстерності у написанні писанок Андрій Бондарук ділиться у авторській книжечці «Як написати писанку». Її презентація відбулася під час майстер-класу для діток.

Акція «Великодня писанка» організована Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» за підтримки управління культури Луцької міської ради.

Довідково: На обліку Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 330 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, в яких виховується 629 дітей; 198 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Під соціальним супроводженням Центру перебуває 4 прийомних сім’ї, де виховується 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині фонтан на ...
Наступна новина: Царнаєви були мотивовані ...

КОМЕНТАРІ