відбулась презентація книги «Грані подвигу. Слово про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС»

відбулась презентація книги «Грані подвигу. Слово про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС»

24.04.13 09:20 0 966
23 квітня о 12:00 у приміщенні міської бібліотеки №10 м.Луцька напередодні Дня вшанування пам’яті загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС відбулась презентація книги «Грані подвигу. Слово про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС». До створення даної книги долучилися працівники управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області.

На заході були присутні: автори книги «Грані подвигу. Слово про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС» Микола Богуш та Ростислав Кухтей, пожежні-ліквідатори, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у травні 1986 року Богдан Хлопецький та Юрій Яницький, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, мешканка міста Прип’ять, вчитель «Луцького НВК ЗОШ І-ІІ ступенів № 7 – природничий ліцей» Лариса Ковальчук, голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай, письменник, автор книги «Чорнобильський роман» Юрій Зілюк, голова обласного осередку Всеукраїнської Чорнобильської спілки інвалідів МВС України Анатолій Лучко, полковник, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, ліквідатор І категорії Анатолій Архипов, журналіст Андрій Остапенко, працівники управління ДСНС України у Волинській області, а також студентська молодь.

Йшлося про унікальність цього видання, адже на його сторінках поіменно згадується кожен волинянин, хто брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. Заступник голови Волинської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ростислав Кухтей розповів про підготовку до друку та роки роботи над книгою колективу однодумців. Адже книга акумулювала колективну розповідь про участь волинян у ліквідації наймасштабнішої у світовій історії техногенної катастрофи на ЧАЕС та людей, які більш як чверть століття тому цінною власного життя і здоров’я захищали нашу землю від невидимого ворога – атому.

Лариса Ковальчук прочитала власного вірша, присвяченого героям-пожежникам: «.. та чи в силі це горе забути, як гасили рентгени прокляті?! На могилах пожежників буде із тюльпанів горіти багаття».

Презентація відбулась у Всесвітній день книги та авторського права. З цієї нагоди завідувачу бібліотеки №10 міста Луцька Надії Чміль автори книги подарували примірник з автографами усіх учасників заходу. Наостанок Ростислав Кухтей зазначив, що «Грані подвигу» будуть у кожній бібліотеці Волині.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ