На Волині виявлено більше ста фактів ймовірного заниження митної вартості товару

На Волині виявлено більше ста фактів ймовірного заниження митної вартості товару

24.04.13 17:39 0 883
В ході спецоперації «Дежкордон-2013» у зоні діяльності Ягодинської митниці станом на 19 квітня 2013 року зафіксовано 116 фактів ймовірного заниження митної вартості товарів, – повідомили у відділ внутрішньої безпеки при ДПС у Волинській області.

Правильність митного оформлення товарів у пунктах пропуску через державний кордон в зоні Ягодинської митниці з середини лютого цього року досліджують спеціальні спільні робочі групи із представників податкової та митниці.

В зоні митного оформлення Ягодинської митниці за цей час проведено 5278 оглядів, вилучено вантажів сумнівного походження на суму в межах двох мільйонів гривень та складено 185 протоколів про адміністративні правопорушення.

Інформація про результати проведених оглядів транспортних засобів і контейнерів, виявлені порушення митних правил, факти можливого заниження митної вартості товарів, а також порушень службових обов'язків співробітниками митниці спрямовється до спеціального аналітичного центру.

За повідомленням Міністерства доходів і зборів України, завдяки спеціальним ІТ-системам аналітики обробляють та узагальнюють цю інформацію, напрацьовують методи системної протидії службовим правопорушенням та корупції на митниці під час ввезення та вивезення товарів.

Нагадаємо, що спецоперація «Держкордон-2013» проводиться на виконання розпорядження Міністра Олександра Клименка щодо посилення заходів з протидії корупції під час митного оформлення товарів та здійснення митних процедур.

Міністерство доходів і зборів й надалі планує вдосконалювати практики мінімізації корупційних ризиків у митних та податкових органах, а також підвищувати ефективність системи внутрішнього аудиту з акцентом на превентивні заходи у протидії корупції. Таку задачу поставив Міністр Олександр Клименко перед новопризначеним начальником Головного управління внутрішньої безпеки Міндоходів Олександром Стетюхою.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: горить суха ...
Наступна новина: За позовами органів ...

КОМЕНТАРІ