На Волині підприємцям-спрощенцям варто уважніше заповнювати звітні документи

На Волині підприємцям-спрощенцям варто уважніше заповнювати звітні документи

24.04.13 11:08 0 865
Із 1 січня 2013 року податківці мають право застосовувати штрафні санкції за неправильне заповнення Книги обліку доходів та Книги обліку доходів і витрат платниками податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, – інформує сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

Мораторій на застосування штрафів за неправильне введення звітності закінчився в зв’язку з тим, що у Перехідних положеннях Податкового кодексу України чітко передбачено його термін – протягом 2012 року.

Нагадаємо, що мораторій на застосування штрафів протягом минулого року було запроваджено Законом України від 24.05.2012 року № 4834 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо удосконалення деяких податкових норм» як захід адаптації представників бізнесу до роботи в умовах Податкового кодексу. Він стосувався лише платників єдиного податку і передбачав незастосування штрафів у випадку порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платників єдиного податку і повноти сплати сум єдиного податку у 2012 році.

Отож, в ДПС Волині закликають підприємців-спрощенців сумлінно ставитися до обов’язку заповнення документів, що підтверджують доходи і витрати. Консультації фахівців податкової із зазначених питань можна отримати у Центрах обслуговування платників податків.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 24 квітня 2013 року – ...

КОМЕНТАРІ