Львівщина особливо зацікавлена у розширенні українсько-британських взаємин, – В.Шемчук

Львівщина особливо зацікавлена у розширенні українсько-британських взаємин, – В.Шемчук

24.04.13 09:57 0 825
23 квітня голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Великобританії в Україні Саймоном Смітом та обговорив можливості поглиблення українсько-британського бізнес-партнерства.

З британської сторони у зустрічі взяли  участь голова Британсько-української Торгової Палати Бейт Томс та керівники компаній, зацікавлених у розвитку свого бізнесу в регіоні, зокрема «Continental Farmers Group», ТОВ «ГлобалЛоджик», «Tamboran Resources», «B.C.Toms & Co».

Під час зустрічі Віктор Шемчук  зазначив, що бізнес Великобританії  вже успішно працює у регіоні, зокрема у сфері сільського господарства, переробці сільськогосподарської продукції, а також в галузі вантажних перевезень.

Проте, на його думку, рівень зовнішньоторговельної співпраці зі Сполученим Королівством недостатній і  потребує значного удосконалення, саме тому Львівська область особливо зацікавлена у розширенні українсько-британських взаємин.

«Львівщина має доволі цікавий  і високий інвестиційний потенціал: у першу чергу – це логістика та розвиток інфраструктури, по-друге – сільськогосподарське виробництво, по-третє – промислове виробництво, і на останок – напевне найбільш привабливий потенціал розвитку сфери ІТ-технологій», – сказав В. Шемчук.

Своєю чергою, Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт наголосив, що його основною місією є інформування британських інвесторів про стан економіки у  Львівській області, адже вона має величезний потенціал, який не використовується на повну. «Львівщина є приємним сюрпризом і не перестає нас дивувати. Саме тому ми хочемо, щоб цей регіон став більш відомим у Британії. Ми переконані, що велика кількість компаній нашої країни виявить бажання тут працювати», – додав пан Посол.

Спілкуючись із представниками британської делегації, Віктор Шемчук також звернув увагу, що одним із основних завдань обласної влади є захист іноземних інвестицій. Він також розповів про перспективи промоційного розвитку регіону, зокрема запропонував розглянути можливість започаткування прямого авіарейсу зі Львова до Лондона.

«Розвиток іноземного бізнесу дає нам промоцію в  цілому світі. Тому чимале зацікавлення у нас є щодо встановлення бізнес зв’язків із окремими регіонами Великобританії. Ми хочемо працювати щоденно і реально», – сказав голова Львівської ОДА.

Віктор Шемчук також відзначив  можливість  значного культурного обміну між Львівщиною та Британією. «Львівська область має надзвичайно велику культурну спадщину. Адже на її території є багато історичних пам’яток, які потребують ремонту та реставрації, що зокрема є основою туристичної привабливості».

Він також розповів про основні проекти, котрі вже готові і будуть цікавими для інвесторів: «Щодо проектів, які ми готові реалізовувати  – це насамперед проекти 12 індустріальних парків на території області, а також будівництво концесійної дороги Краківець-Львів-Броди-Рівне, що об’єднає європейську автомагістраль і створить додаткові зручності для швидкого руху», – відзначив голова Львівської ОДА.

На завершення зустрічі  Віктор Шемчук запросив гостей з Великої Британії відвідати  2  Міжнародний  Форум Інвестицій та Інновацій, який проходитиме у Львові 6-7 червня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ