Львівщина: не забувайте декларувати валюту!

Львівщина: не забувайте декларувати валюту!

24.04.13 10:16 0 728
Учора, 22 квітня, під час митного контролю пасажирів рейсу «Стамбул – Львів» фахівці Міндоходів митного поста «Львів-аеропорт» у громадянина Туреччини, який прямував у приватних справах, вилучили 6 885 доларів США.

Для проходження митного контролю він обрав смугу спрощеного руху «зелений коридор», чим засвідчив, що не має нічого, обов’язкового для декларування. Однак під час митного контролю було встановлено, що громадянин має при собі 20000 дол. США, про які не заявив за встановленою формою. Ці дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 471 Митного кодексу України. Валюту вилучено. Покарання визначить суд.

Нагадуємо, що порядок переміщення через митний кордон України готівки і банківських металів визначено Постановою Правління Національного банку України від 27.05.08 року №148 зі змінами та доповненнями.

Відповідно до неї, фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро, без письмового декларування митному органу.

Фізична особа-резидент має право ввозити в Україну та вивозити за її межі готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі.

Фізична особа-нерезидент має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: WTA Штуттгарт. Заневська ...
Наступна новина: Закарпатські платники ПДВ ...

КОМЕНТАРІ